Saksalaistähdeltä hurja nousu Euroopan mestariksi! Münchenin ottelu huipentui valtavaan näytökseen

Saksan Niklas Kaul nousi takamatkalta hurjalla tavalla kymmenottelun Euroopan mestariksi Münchenissä. Hopeaa saavuttanut Sveitsin Simon Ehammer teki puolestaan Sveitsin ennätyksen.

Kaul lähti päätöslajeihin selkeältä takamatkalta, kun Ehammerin johti kymmenottelua. Saksalainen löi kuitenkin sähköä iltaan jysäyttämällä kuitenkin huiman kaaren viimeistä edellisessä lajissa keihäänheitossa.

Parhaimmillaan urallaan 79,05 nasauttanut Kaul tarvitsi keihäässä mahtilaakin ja heitti Münchenissä ensimmäisellään jo 70,98. Parempaa oli kuitenkin vielä luvassa. Viimeinen, kolmas heitto kantoi yleisön hurratessa komeat 76,05 metriä. Selkeästi heikomman heittäjän Ehammerin keppi lensi 53,46 metriin.

Ennen päätöslajia, 1 500 metriä, Ehammer johti Kaulia 178 pisteellä, 1 500 metrin ajaksi muutettuna 27 sekunnilla.

Kaul löi tonnivitosella tiskiin säkenöivän näytöksen. Hän aloitti maltillisesti, mutta lähti kiihdyttämään ensimmäisen kierroksen jälkeen ja nousi toisella kierroksella kärkipaikalle.

Kaul kasvatti eroa Ehammeriin koko ajan, jyskytti kuin juna kohti Euroopan mestaruutta, eikä Ehammer pystynyt millään vastaamaan.

Kaul juoksi ottelun päätöslajin voittoon ylhäisessä yksinäisyydessään ajalla 4:10,04. Lajissa toisena maaliin tullut Ranskan Baptiste Thiery jäi Kaulista 8,09 sekuntia.

Ehammer jäi 1 500 metrillä hännille reilut 38 sekuntia Kaulia hitaammalla ajalla 4.48,72, ja kulta meni kotiyleisön riemuksi Saksaan.

Kaul voitti kymmenottelun pistein 8 545. Hopeaa saavuttanut Ehammer kasasi Sveitsin ennätykseksi 8 468 pistettä, ja Viron Janek Öiglane ylsi pronssille 8 346 pinnalla.

Kaul on aiemmin voittanut kymmenottelun MM-kultaa Dohassa 2019.

Tulosruutu teki selkoa EM-yleisurheilun tiistain tapahtumista.