Munavaahtotaikinan paisto

Miten paistetaan vaahtotaikina kiertoilmauunissa?

t. Kati

Hei Kati!

Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulee olla noin 20 astetta alhaisempi kuin tavallisessa ylä-alalämpöuunissa. Munavaahtotaikinaa paistettaessa luukkua ei saisi avata kesken paiston, jotta kakku ei lätsähdä. Itse paistan kuohkeat munavaahtotaikinat mieluiten tavallisessa uunissa.

Ystävällisin terveisin Arja

Täytekakkupohjan perusohje

  • 24-26 cm kakkuvuoka (n. 2,5 l)
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl erikois- tai karkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Leivitykseen:
  • margariinia tai voita
  • korppujauhoja

Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alatasolla 20-30 min riippuen vuoan laakeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat