Munakasrulla ja Kaarinan helppo omenapiirakka 27.9.2000

Toim. Ari Malmberg

5 kananmunaa
5 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä

Täyte:


300 g nauta-sika jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 omena
2 tomaattia
aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa, mustapippuria, yrttejä
(juustoraastetta)

1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää vesi ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin.
2. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä.
3. Paista munakasseosta uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 25 minuuttia.
4. Ruskista sillä välin jauheliha paistinpannulla, ota kypsä jauheliha pois pannulta.
5. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa omena ja tomaatit pieniksi lohkoiksi.
6. Kuullota sipulit ja valkosipulit paistinpannulla, lisää omena ja tomaatit.
7. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne seokseen.
8. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä.
9. Ota munakas pois uunista, levitä täytettä munakkaan toiseen päätyyn.
10. Kieritä munakasrulla tarjoiluvadille.
11. Halutessasi voit lisätä päälle juustoraastetta.

Kaarinan helppo omenapiirakka

1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
tai öljyä
1 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienonnettua kardemummaa

Täyte:


4-5 hapahkoa omenaa
1-2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl sokeria kanelia

1. Leikkaa omenat lohkoiksi. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
2. Sekoita muna ja sokeri esim. puuhaarukalla.
3. Lisää rasvasula sekä piimä ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-27 cm).
6. Levitä päälle omenalohkot.
7. Valuta siirappi ohuena nauhana omenien päälle ja ripottele pinnalle vielä sokeria sekä kanelia.
8. Paista piirakka 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia
9. Piirakka on parhaimmilaan samana päivänä nautittuna.

Lue myös:

    Uusimmat