Toim. Ari Malmberg
5 kananmunaa
5 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä
Täyte:
300 g nauta-sika jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 omena
2 tomaattia
aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa, mustapippuria, yrttejä
(juustoraastetta)
1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää vesi ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin.
2. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä.
3. Paista munakasseosta uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 25 minuuttia.
4. Ruskista sillä välin jauheliha paistinpannulla, ota kypsä jauheliha pois pannulta.
5. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa omena ja tomaatit pieniksi lohkoiksi.
6. Kuullota sipulit ja valkosipulit paistinpannulla, lisää omena ja tomaatit.
7. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne seokseen.
8. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä.
9. Ota munakas pois uunista, levitä täytettä munakkaan toiseen päätyyn.
10. Kieritä munakasrulla tarjoiluvadille.
11. Halutessasi voit lisätä päälle juustoraastetta.