Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mulugutwanny ja palak bhajee 14.11.2001

Julkaistu 13.11.2001 16:24

Toim. Kati Nappa

Vieraana intialainen chef Vernon Coelhe.

Mulugutwanny-keitto (linssi-kookoskeitto)

2-2 ½ dl (oransseja) linssejä
1 sipuli
1-2 porkkanaa
1 l vettä
3 kypsää tomaattia
1 pieni prk tomaattisosetta (-pyreetä)
2 rkl mietoa currytahnaa
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 limetin tai ½ sitruunan mehu
suolaa

lisäksi:

1-1 ½ dl kypsää riisiä
paistettua sipulia
tuoretta korianteria tai persiljaa

1. Huuhdo linssit ja liota niitä vedessä 0,5 - 1,5 tuntia.
2. Nosta kattila kiehumaan ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja porkkana. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 min.
3. Lisää currytahna, kuutioidut tomaatit ja tomaattisose ja keitä kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.
4. Soseuta keitto ja kaada sekaan kookosmaito.
5. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja lisää lopuksi joukkoon loraus limetin tai sitruunan mehua sekä tarjolle tuotaessa kypsää riisiä ja paistettua sipulia ja tuoretta korianteria. Tarjoa intialaisen naan-leivän tai suomalaisen ohuen rieskan kanssa.

Palak bhajee (mausteinen pinaatti)

500 g tuoretta tai 2 pkt pakastettua pinaattia
1 (170-200 g) rasia herkkusieniä
nokare voita
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1-2 tl tulista currytahnaa
ripaus suolaa

1. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo se hyvin, ryöppää ja jäähdytä kylmässä vedessä .Leikkaa pinaatti hienoksi. Jos käytät pakastepinaattia, anna sen sulaa tai sulata se mikrossa kohmeiseksi.
2. Leikkaa sienet viipaleiksi ja paista ne kuumalla pannulla.
3. Kaada sienet odottamaan lautaselle.
4. Lisää pannulle voi ja kuullota siinä silputtu sipuli ja valkosipulit. Lisää currytahna ja sekoittele hetki pannulla.
5. Sekoita joukkoon sienet ja pinaatti ja kuumenna. Tarkista makua. Tarjoa lisäkkeeksi ja sellaisenaan esim. riisin kera.

Lisää aiheesta:

Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasiIkäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 06:31
    Kirjastot

    Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasi

  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"