Mulugutwanny ja palak bhajee 14.11.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana intialainen chef Vernon Coelhe.

Mulugutwanny-keitto (linssi-kookoskeitto)

2-2 ½ dl (oransseja) linssejä
1 sipuli
1-2 porkkanaa
1 l vettä
3 kypsää tomaattia
1 pieni prk tomaattisosetta (-pyreetä)
2 rkl mietoa currytahnaa
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 limetin tai ½ sitruunan mehu
suolaa

lisäksi:

1-1 ½ dl kypsää riisiä
paistettua sipulia
tuoretta korianteria tai persiljaa

1. Huuhdo linssit ja liota niitä vedessä 0,5 - 1,5 tuntia.
2. Nosta kattila kiehumaan ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja porkkana. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 min.
3. Lisää currytahna, kuutioidut tomaatit ja tomaattisose ja keitä kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.
4. Soseuta keitto ja kaada sekaan kookosmaito.
5. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja lisää lopuksi joukkoon loraus limetin tai sitruunan mehua sekä tarjolle tuotaessa kypsää riisiä ja paistettua sipulia ja tuoretta korianteria. Tarjoa intialaisen naan-leivän tai suomalaisen ohuen rieskan kanssa.

Palak bhajee (mausteinen pinaatti)

500 g tuoretta tai 2 pkt pakastettua pinaattia
1 (170-200 g) rasia herkkusieniä
nokare voita
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1-2 tl tulista currytahnaa
ripaus suolaa

1. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo se hyvin, ryöppää ja jäähdytä kylmässä vedessä .Leikkaa pinaatti hienoksi. Jos käytät pakastepinaattia, anna sen sulaa tai sulata se mikrossa kohmeiseksi.
2. Leikkaa sienet viipaleiksi ja paista ne kuumalla pannulla.
3. Kaada sienet odottamaan lautaselle.
4. Lisää pannulle voi ja kuullota siinä silputtu sipuli ja valkosipulit. Lisää currytahna ja sekoittele hetki pannulla.
5. Sekoita joukkoon sienet ja pinaatti ja kuumenna. Tarkista makua. Tarjoa lisäkkeeksi ja sellaisenaan esim. riisin kera.

Lue myös:

    Uusimmat