Mullistava keksintö: Viskiä voi käyttää auton polttoaineena

Tiedemiehet ovat keksineet tavan, jolla viskitislaamojen ylijäämät voidaan hyödyntää autojen biopolttoaineena.

Uuden viskipolttoaineen takana ovat palkitun skotlantilaisen Celtic Renewables -biopolttoaineyrityksen asiantuntijat. Yritys tekee yhteistyötä Tullibardine-tislaamon kanssa, joka on lupautunut lahjoittamaan kaikki ylijäämäviskit biopolttoaineyritykselle ilmaiseksi.

– Tämä säästää meiltä ylimääräisiä kustannuksia ja muuttaa jätteen sosiaalisesti ja kaupallisesti merkittäväksi tuotteeksi, Tullibardine-tislaamon toimitusjohtaja Douglas Ross totesi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Celtic Renewables -yrityksen teknologia saattaa muuttaa yli sadan skotlantilaisen viskitislaamon jätteet 100 miljoonan dollarin bisnekseksi.

"Käy jokaiseen autoon"

Yhtiö suunnittelee perustavansa ensi vuonna uuden jätteenkäsittelylaitoksen, jossa paikallisten yritysten viskijätteet muutetaan polttoaineeksi. Toiveena on, että viskipolttoainetta saataisiin kaupallisille markkinoille jo ensi vuoden lopussa.

Yrityksen viskipolttoaineesta tekee ainutlaatuisen se seikka, että sitä voi käyttää suoraan kaikissa autoissa ilman kalliita muutostöitä. Viskipolttoaineen litrahinnasta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lähde: CBS

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja