Muistatko vielä "heroiinin ja amfetamiinin todelliset kasvot"? Näin monia järkyttäneen kuvaparin nuori mies voi nyt

Huumeista voi päästä eroon 8:30
Petri käytti huumeita läpi 1990- ja 2000-luvun, käytännössä koko aikuisikänsä. Se alkoi ”nuorten hauskanpitona”, mutta johti läheisten, terveyden, vapauden ja kodin menettämiseen. Viimeiset kaksi vuotta Petri on ollut kuivilla – miten se onnistui?

Jennifer jakoi lokakuussa 2019 kaksi kuvaa pojastaan herättääkseen ihmiset huumeidenkäytön todellisuuteen. Nyt kuvissa esiintyneellä Cody-pojalla menee paremmin.

Jennifer Salfen-Tracy tietää, miten nopeasti huumeet voivat viedä elämän pois raiteiltaan. Nainen jakoi lokakuussa 2019 kaksi kuvaa pojastaan Cody Bishopista lisätäkseen tietoisuutta huumeiden vaaroista.

Moni järkyttyi Codyn nopeasta muutoksesta, joka oli huumeriippuvuuden syytä. Nuoren miehen Facebook-sivu täyttyi tukea tarjoavista kommenteista.

Pääsi vieroitushoitoon lokakuussa 2019

Perhe on jatkanut Codyn tarinan kertomista miehen toipumiselle omistetulla Cody Bishop's Road to Recovery -Facebook-sivulla.  Monien sydäntä lämmittänee tietää, että Cody todella pääsi vieroitushoitoon lokakuussa 2019 ja voi nyt paremmin.

– Codylla menee oikein hyvin. Kaikki on hyvin, ja hän on vieroitusohjelmassa. Mutta kuten kaikki tietävät, toipuminen ei ole pelkästään upeaa, ja tiellä on esteitä, äiti Jennifer kuvailee.

Cody saatiin vieroitushoitoon, mutta mies halusi mukaan naisystävänsä Katen. Nainen ei kuitenkaan kyennyt sitoutumaan raittiuteen samalla tavalla kuin Cody. Onnekseen Cody kykeni pysyttelemään erossa huumeista. 

Muitakin haasteita tielle on mahtunut. Kodittomana Cody sai huumeidenkäytön seurauksena veritulpan ja sen aiheuttamana halvauksen, mutta on onnistunut toipumaan tästäkin hyvin.

Cody kertoi tarinaansa YouTube-haastattelussa:


"Olin niin pohjalla, etten tiennyt, olisiko minulla tietä pois"

Jenniferin alkuperäisestä julkaisusta tuli nopeasti viraali. Codylle itselleen tuli sokkina, että hänestä on tullut somehitti. Kadulla asuva mies sai sivullisilta tietää, että on noussut nettijulkkikseksi. Mies ymmärsi itsekin huumeongelmansa vakavuuden.

– Addiktiomme (naisystävän kanssa) eteni siihen pisteeseen, että kuolema ei ollut vain mahdollisuus. Oli kyse siitä, koska se tapahtuisi. Olin niin pohjalla, etten tiennyt, olisiko minulla tietä pois, Cody kertoi haastattelussa itsekin heroiiniriippuvuudesta toipuvan Richie Webberin kanssa.

Miehen mukaan elämä addiktion kanssa on kuin venäläistä rulettia, jossa addiktiosta kärsivä sortuu monenlaisiin ikäviin tekoihin saadakseen huumeita.

Haluaa auttaa muita raittiuteen

Nyt Cody on ottanut ensiaskelet raittiissa elämässä. Arki vieroituksessa on alkanut hyvin: Cody käy kuntosalilla, syö kasvispainotteista ruokaa ja noudattaa rutiineja arjessaan. Hän haluaa elää terveesti ja kokee myös voivansa hyvin.

Äiti onnitteli Codya kahden kuukauden raittiudesta joulukuussa 2019. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Koen olevani uusi ihminen. Elämääni on palannut asioita, joita en uskonut voivani saada takaisin, Cody kuvailee.

"Olen jälleen ylpeä itsestäni"

Cody muistuttaa, että riippuvaiset ovat jonkun tärkeitä perheenjäseniä, joita tulisi auttaa ja nähdä ihmisinä. Oltuaan kaksi kuukautta raittiina mies halusi kannustaa muitakin siirtymään raittiuden tielle.

– Olen jälleen ylpeä itsestäni, arvostan itseäni. Kävelen suorana, en roikota päätäni. Kannan itseäni terveen ihmisen tavalla, enkä uskonut, että voisin enää päästä tähän pisteeseen, Cody kertoo.

Kuvia Codysta vieroituksessa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat