Muistatko, kun kruununprinsessa Mary astui kuvioihin? Näin hänen tyylinsä on muuttunut: rennosta rantatyylistä muoti-ikoniksi

2:10
Kruununprinsessa Mary kokkaili Suomen-vierailullaan huippukokki Tomi Björkin kanssa

Tanskan australialaissyntyisestä kruununprinsessa Marysta on kuoriutunut vuosien saatossa todellinen tyyli-ikoni.

Australialainen Mary Donaldson työskenteli Sydneyssä kiinteistövälittäjänä, kunnes kohtalo iski kaupungissa järjestettyjen kesäolympialaisten yhteydessä vuonna 2000.

Mary tutustui olympialaisten aikaan pubissa tanskalaiseen mieheen, joka esitteli itsensä Frederikiksi. Mary ei todellakaan tiennyt juttelevansa Tanskan kruununprinssin kanssa, kunnes joku tuli kysymään häneltä, tietääkö hän, kenen kanssa hän keskustelee.

Illan päätteeksi Mary antoi Frederikille puhelinnumeronsa, ja seuraavana päivänä prinssi soitti. Loppu oli historiaa: Kuukausia kestäneet maratonpuhelut ja viestittely voitiin lopettaa seuraavan vuoden lopulla, kun Mary muutti Tanskaan prinssinsä perässä.

Kuningatar Margareeta otti "taviksen" hyvin vastaan. Pari kihlautui vuonna 2003, ja kuninkaallisia häitä vietettiin Kööpenhaminassa 14. toukokuuta 2004.

Kuninkaallinen elämäntapa on tiennyt myös muutoksia Maryn elämään.

– Opin tuntemaan sinut sortseissa ja t-paidassa, ja muistan erittäin sen, kun näin ensimmäistä kertaa, kuinka muuntauduit kasuaalista gaalakelpoiseksi, Maryn kerrotaan sanoneen miehelleen tämän 50-vuotissyntymäpäivänä pitämässään puheessa.

Myös Maryn pukeutumistyyli on muuttunut merkittävästi vuosien mittaan, ja rennosti pukeutuneesta australialaisesta kiinteistövälittäjästä on kuoriutunut todellinen tyyli-ikoni, jonka yllä on vuosien saatossa totuttu näkemään toinen toistaan upeampia luomuksia.

Naisen tyylitietoisuudesta kertonee osaltaan myös se, että myös Australian Vogue julkaisi vuonna 2016 kansihaastattelun kruununprinsessasta, joka oli höystetty upeilla muotikuvilla, joissa perheen on kirjoitettu muistuttavan jopa John ja Jackie Kennedyn perhettä.

Frederikin ja Maryn onni on vuosien mittaan täydentynyt neljällä lapsella. Esikoispoika prinssi Christian syntyi lokakuussa 2015, prinsessa Isabella huhtikuussa 2007 ja kaksoset Vincent ja Josephine tammikuussa 2011.

Mary on keskittynyt kruununprinsessana enimmäkseen hyväntekeväisyystyöhön omaa nimeään kantavan säätiönsä kautta. 


Viime vuosina hänet on kuitenkin nähty kuninkaallisissa edustustehtävissä aiempaa useammin, ja tämän on arveltu viittaavan siihen, että hän valmistautuu jo tulevaisuuteensa Tanskan kuningattarena.

– Vaimollani on hyvin erilainen tausta, ja on upeaa, että voimme yhdistellä arvojamme – kuten Lego-palikoita, Frederik on kommentoinut.

– Olen hyvin ylpeä hänen asenteestaan ja saavutuksistaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.