Tanskan kruununprinsessa Mary nauttii olostaan Suomessa – maisteli samppanjaa ja jutteli vapautuneesti

Tanskan kruununprinsessa Mary vierailee Suomessa 1:06

Kruununprinsessa Mary tutustui Suomen-vierailullaan pohjoismaiseen ruokaan.

Katso yllä videomateriaalia prinsessa Maryn Suomen-vierailulta!

Tanskan kruununprinsessa Mary saapui Tanskan suurlähettilään residenssiin torstaina kolmen maissa iltapäivällä. 

Tapahtuman teema on uusi pohjoismainen ruoka. Marylle ojennettiin heti aluksi lasi samppanjaa, jota hän maisteli ihastuneen oloisena ja vapautuneesti jutellen.

Sen jälkeen Tanskan ympäristö- ja elintarvikeministeri Jakob Elleman-Jensen piti lyhyen tervetuliaispuheen, jossa hän nauratti kruununprinsessaa toteamalla, että tämä ja suomalainen huippukokki Tomi Björck varmaan myöhemmin pääsevät keskustelemaan käsittämättömällä australianenglannilla. 

Nykyään Australiassa asuva Björck pitää kokkausnäytöksen myöhemmin tapahtuman aikana.

Kruununprinsessa Mary saapui Suomeen aamulla, ja vierailu jatkuu huomenna.
Alun perin tarkoitus oli, että kruununprinssi Frederik edustaisi Tanskaa Suomen-vierailulla, mutta hän joutui perumaan vierailun välilevyn pullistuman takia.

Mary Elizabeth Donaldsonin elämä heitti täydellisen kuperkeikan sen jälkeen, kun hän tapasi Tanskan kruununprinssi Frederikin Sydneyn Olympialaisissa vuonna 2000. 
Pari meni naimisiin 2004, jolloin Marysta tuli kruununprinsessa ja Monpezatin kreivitär.

Kruununprinssiparilla on neljä lasta, prinssi Christian (2005), prinsessa Isabella (2007) ja kaksoset prinssi Vincent ja prinsessa Josephine (2011). 

Tanska ja Suomi solmivat diplomaattisuhteet vuonna 1918, ja kuninkaallisella vierailulla halutaan kunnioittaa suhteiden solmimisen 100-vuotisjuhlavuotta.

Lue myös:

    Uusimmat