Tanskan kuninkaalliset elävät luksuselämää – ilmaiseksi

Uusi kirja paljastaa, kuinka Tanskan kuninkaallisten kallis luksuselämä on mahdollista.

Aiemminkin kriisissä ollut Tanskan kuningasperhe on jälleen ajautunut hankaluuksiin. Toimittaja Jens Høvsgaardin kirjoittama "Det kostar ett kungarike" -kirja paljastaa, että tanskalaiset suuryritykset ovat valmiita rahoittamaan kuninkaallisten ylellisen elämän matkoineen ja kalliine autoineen.

– He elävät, kuin huomista ei olisi, eivätkä maksa mitään itse, rikostoimittajana työskentelevä Høvsgaard toteaa Expressenissä.

Hänen mukaansa Tanskan kuninkaalliset antavat suuryritysten lahjoa itseään kaikella mahdollisella käsilaukuista autoihin. Høvsgaard toteaa, että ilmiö on kaikista kuningashuoneista tuttu, mutta pitää Tanskan tilannetta Pohjoismaiden pahimpana.

– Tanskan kuninkaallisten elämäntyyli on todella liioiteltu ja kohtuuton. Ruotsin kuningashuone ei ole läheskään yhtä korruptoitunut, Høvsgaard sanoo.

Hän on sitä mieltä, että kruununprinssi Frederik ja prinssi Joachim ovat Tanskan kuningasperheen suurimmat hulivilit.

– Heidän elämäntyylinsä on kuin suoraan saippuasarjasta ja he elävät tv:stä tuttua Paris Hilton -elämää. Kruununprinssi Frederikillä ja prinsessa Maryllä on 26 palvelijaa kotonaan, kirjailija toteaa.

Myöskään kuningatar Margareettaa ei varsinaisesti voida pitää vaatimattomana. Høvsgaardin kirjan mukaan kuningattarella on tapana tilata armeijalta helikopterikyyti henkilökohtaisiin menoihinsa. Kerran kyydin hinnaksi tuli lähes 70 000 euroa, kun kuningatar halusi helikopterikyydin taidenäyttelyyn Skageniin.

Eksklusiivisten lahjojen taustalla on Jens Høvsgaardin mukaan yritysten johtohenkilöiden halu haalia itselleen aatelistitteleitä: viimevuosina useat silmäätekevät henkilöt Tanskan elinkeinoelämästä ovat saaneet itselleen kamariherran tittelin.

Viimeisimpinä kamariherroiksi ovat päässeet Legon Kjeld Kirk Kristiansen ja Danfossin Jorgen Mads Clausen. Molemmat yritykset on liitetty vahvasti niin prinsessa Maryn kuin kuningatar Margareetan kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat