Muistatko Australian hirviömäiset maastopalot? Raportti kehottaa varautumaan pahempaan

1:08
Massiiviset maastopalot tappoivat lukemattomia eläimiä ja jättivät lukuisia orvoiksi. Katso videolta ensimmäiseksi paljon jälkeen syntyneeksi koalaksi nimetty eläinvauva.

Australiassa Uuden Etelä-Walesin osavaltion tulee varautua samankaltaisiin tai mahdollisesti pahempiin maastopaloihin kuin mitä maassa nähtiin vuoden vaihteessa, selviää tuoreesta raportista. Viime kauden megapaloja kuvailtiin raportissa kuitenkin poikkeuksellisiksi.

Asiasta uutisoi maanantaina muun muassa Sydney Morning Herald (SMH).

– Kausi näytti meille, millaisia tuhoja megapalot voivat tehdä ja kuinka vaarallisia ne voivat olla yhteisöille ja pelastajille, raportissa todettiin SMH:n mukaan.

– On selvää, että meidän tulee olettaa, että 2019–20-kauden kaltaisia, ja potentiaalisesti pahempienkin, paloja tulee olemaan uudelleen.

Raportin mukaan ilmastonmuutoksella on ollut selvä vaikutus maastopalokauden voimakkuuteen. Siinä huomautetaan myös, että ilmastonmuutos ei kuitenkaan selitä kaikkea tapahtunutta.

Raportissa annetaan myös useita kymmeniä suosituksia siitä, miten osavaltio voisi varautua paloihin. Uutiskanava ABC kertoo osavaltion aikovan ottaa kaikki suositukset käyttöön.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja