Mainos

Muistathan vielä Volgan? Legendaarinen venäläismerkki osoittaa elonmerkkejä – paluu suunnitteilla

Suomalaisten hyvin tuntema auto saattaa tehdä paluun markkinoille, mutta uudenlaisessa muodossa. Edustusluokan sedaneita tai farmareita ei tulla näkemään.

Volga on tuttu auto monille suomalaisille muun muassa 1960-luvun taksitolpilta. Venäläisen GAZin valmistamat autot olivat tunnettuja muun muassa hyvistä talviominaisuuksistaan.

Viimeisen auton tuotanto lopetettiin vuonna 2010. Vaikka auton takana olikin GAZ, itse auto oli vain uudelleennimetty Chrysler Sibling. Myös pieni venäläispaja A:Level on valmistanut käsityönä pieniä määriä Volga-nimeä kantavia, mutta moderniin tekniikkaan perustuvia autoja vielä 2000-luvulla, mutta aitoa vehjettä ei ole nähty kymmeniin vuosiin.

GAZin hallituksen puheenjohtaja Siegfried Wolf kertoi venäläiselle Vedomosti-lehdelle, että paluu on toden totta suunnitteilla, mutta ei kuitenkaan tutussa luksussedanien luokassa. Volga-nimi saatetaan tulevaisuudessa nimittäin nähdä pienten pakettiautojen keulalla. Wolfin mukaan auto olisi samassa sarjassa Volkswagen Caddyn kanssa.

Wolf kertoo, että uuden sukupolven auton kohdeyleisöä olisivat muun muassa yritykset, joiden työntekijöiden on kuljetettava mukanaan jonkin verran työkaluja ja muuta lastia.

– Jos luomme sellaisen auton, tullaan siinä näkemään kaikki samat piirteet kuin muissakin valmistamissamme autoissa; kilpailukykyinen hinta, korkea laatu ja luotettavuus.

Wolf myönsi, että lopullista päätöstä paluusta ei ole vielä tehty. Ei ole myöskään tiedossa, suunnittelisiko GAZ aivan uuden alustan vai turvautuisiko se muiden valmistajien apuun.

Lähde: Motor1

***

0:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.