Mainos

Muista nämä asiat, kun etsit edullista lainaa

Edullisen lainan löytäminen voi tuntua monimutkaiselta, sillä markkinoilla on paljon eri vaihtoehtoja ja lainoihin liittyy usein eri maksuja. Lainan etsimisen ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa, sillä lainavertailupalvelut auttavat edullisen lainan löytämisessä. Suomi24 Lainat -sivusto vertailee lainat kuluttajan puolesta, jotta lainan hakijan ei tarvitse seikkailla lainaviidakossa yksin.

Suurella osalla suomalaisista on lainaa. Lainaa otetaan moniin tarkoituksiin, mutta yleisimmät suomalaisten lainat ovat asuntolaina ja opintolaina. Lainojen joukossa on niin vakuudellisia kuin vakuudettomiakin lainoja, joilla molemmilla on omat käyttökohteensa. Vakuudelliset lainat ovat usein asuntolainan ja autolainan kaltaisia suurempia lainoja, kun taas vakuudettomat lainat ovat usein pienempiä kulutusluottoja.

Lainan hakeminen voi tuntua työläältä, sillä siihen liittyy varsinkin isompien lainojen kohdalla paljon paperityötä ja eri lukuja. Usein puhutaan myös lainojen kilpailutuksesta ja siitä, kuinka tärkeää se on. Kilpailutuskin voi tuntua haastavalta, jos siitä ei ole aiempaa kokemusta.

Edullisen lainan löytämisen ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkaista. Lainavertailupalvelut, kuten Suomi24 Lainat, keräävät eri lainat yhdelle sivustolle kuluttajan vertailtavaksi. Palvelun avulla kuluttaja voi saada lainatarjouksen eri pankeista ja rahoittajilta yhdellä hakemuksella ja vertailla kuluja helposti.

Vinkkejä edullisimman lainan löytämiseen

Ensimmäinen ja tärkein vaihe edullisen lainan metsästyksessä on vertailu. Voit vertailla esimerkiksi autolainoja tai joustoluottoja vertailupalvelujen avulla, eikä sinun tarvitse vierailla jokaisen pankin sivuilla erikseen. Varmista, että vertailusivuston yhteistyöverkosto on riittävän laaja ja pyydä lisäksi tarjoukset esimerkiksi omasta pankistasi. Näin saat laajan ja kattavan kokonaiskuvan. 

Suomi24 Lainat -palvelun avulla voit saada yhdellä lainahakemuksella tarjouksia usealta lainantarjoajalta. Saat osan tarjouksista sähköpostiisi jo saman päivän aikana, mutta päätöksessä ei kannata hätiköidä, sillä osa lainatarjouksista voi tulla vasta muutaman päivän kuluessa. 

Toinen vinkki on ottaa vakuudellinen laina, jos se on mahdollista. Lainaan saa huomattavasti edullisemman koron silloin, kun lainalle voi asettaa omaisuutta vakuudeksi. Vakuus pienentää pankin riskiä, sillä se takaa, että laina maksetaan takaisin jossain muodossa. Kaikilla suomalaisilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta ottaa vakuudellista lainaa, jolloin vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto.

Kolmanneksi, kun vertaat lainoja, muista katsoa aina todellisen vuosikoron lisäksi laina-aikaa. Todellinen vuosikorko yksin ei kerro lainan kokonaishintaa, vaikka se sisältääkin kaikki lainan kulut vuodessa. Laina, jolla on korkea todellinen vuosikorko, mutta lyhyt maksuaika, voi olla edullisempi kuin vastaava laina matalammalla korolla ja pidemmällä maksuajalla.

Lainojen kulut vaihtelevat

Kun puhutaan edullisesta tai halvasta lainasta, osa ihmisistä voi ajatella lainan kokonaiskustannuksia ja osa kuukausieriä. Käytännössä edullisin laina on se luotto, jonka todellinen vuosikorko on matalin ja jonka kokonaiskustannus on pienin. Osa kuluttajista voi kuitenkin suosia lainaa pitkällä maksuajalla, jolloin kuukausierät ovat pienemmät.

Yleensä lainoista ilmoitetaan nimelliskorko, jota pankit ja rahoitusyhtiöt myös mainostavat. Nimelliskorko on kuitenkin ainoastaan osa lainan todellisia kuluja, sillä sen lisäksi lainaan voi liittyä esimerkiksi laskutuslisä, siirtomaksu, tilinhoitomaksu ja avausmaksu. Lisämaksuja liittyy niin vakuudellisiin kuin vakuudettomiinkin lainoihin. Todellinen vuosikorko laskee lainan kaikki kulut mukaan ja kertoo sen prosentuaalisen kulun, joka lainasta vuositasolla syntyy.

Lue myös:

    Uusimmat