Mainos

Muhkeampi takapuoli plastiikkakirurgian avulla

Takapuoli-implanteilla pakaroihin saadaan ryhtiä ja oikeanlaista muotoa.

Brasilialaiset naiset tunnetaan muodokkaista takapuolistaan. Saattaa kuitenkin olla, että me lättäpeppuiset suomalaiset olemme tietämättämme ihailleet kauneuskirurgian tuloksia. Takapuoli-implantit ovat nimittäin Etelä-Amerikassa ja erityisesti Brasiliassa melko suosittuja. Kyseessä ei ole mikään uusi keksintö, vaan implantteja on ollut saatavilla jo noin 20 vuoden ajan.

– Pakaraimplantit ovat suosittuja sellaisilla alueilla, joissa ihmiset käytännössä katsoen asuvat uimarannoilla, kuten Brasiliassa ja Floridassa. Miamissa on ainakin yksi plastiikkakirurgi, joka ei muita toimenpiteitä juuri teekään, plastiikkakirurgi Matti Pakkanen sairaala Siluetista vahvistaa.

– Meidän pallonpuoliskollamme nämä implantit ovat kuitenkin melko uusi asia. Vartalon muotoiluun on tutustuttu vasta muutamien viime vuosien aikana, hän jatkaa.

Sama idea kuin silikonirinnoissa

Pakaraimplanttileikkaus on melko samanlainen toimenpide kuin rintojen suurennusleikkaus. Nyt silikonipussit vain laitetaan pakaralihasten väliin. Pakkasen tietojen mukaan Suomessa ei toistaiseksi ole tehty yhtäkään pakaraimplanttileikkausta.

– Yleensä muokkaamme takapuolta siirtämällä sinne potilaan omaa rasvaa. Viimeksi eilen kävi kuitenkin sellainen potilas, jolle pakaraimplantit olisivat voineet olla toimiva vaihtoehto. Kovin treenatussa kropassa ei välttämättä ole tarpeeksi rasvaa rasvansiirtoon, jolloin implantit voivat olla hyvinkin käyttökelpoinen menetelmä.

Implanteilla ja yleensäkin takapuolen plastiikkakirurgialla tavoitellaan itselle ihanteellista vartalonmuotoa. Jos takapuoli on lössähtänyt tai liian treenattu, implanteilla tai rasvansiirrolla peppuun saadaan lisää pyöreyttä ja terhakkuutta.

– Muotoa pystyttiin ennen hakemaan vain silikoni-implanteilla, kun nykyistä rasvansiirtomenetelmää ei vielä ollut, Pakkanen kertoo.

Ei istumista kuukauteen

Takapuoli-implantit hankkinut ei pääse tervehtyessään aivan helpolla. Ensimmäisen kuukauden aikana implanttien päällä ei nimittäin saa istua.

– Tuoli pitää asetella niin, että istuu reisien päällä takapuolen sijaan. Implanttien pitää ehtiä asettua tuon kuukauden ajan, muuten ne voivat pyrkiä ulos, Pakkanen sanoo.

Kuukauden jälkeen peppuimplantit ovatkin sitten elinikäinen asia. Pakkasen mukaan todella harvoin tulee tarvetta vaihtaa implantteja. Mutta miltä takapuoli-implantit sitten näyttävät? Huomaavatko kaikki, jos peppuun on otettu vähän täytettä?

– Kyllä lopputuloksesta saa hyvin luonnollisen muotoisen, Pakkanen sanoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.