Mainos

MTV3:n toimittaja matkalla Libyaan: Verenvuodatus noussut pääosaan

MTV3:n uutisten toimittaja Rita Strömmer on matkalla Libyaan seuraamaan viikkoja jatkuneen kansannousun tilannetta. Hän on nyt Egyptissä, mistä matkan on tarkoitus jatkua kohti Libyan ja Egyptin rajaa.

- Tämä raja on toistaiseksi vielä auki, toisin kuin Tunisian ja Libyan raja, jossa vallitsee täysi kaaos. Idän puolella rajamuodollisuudet eivät ole yhtä tiukat kuin aikaisemmin sillä se on kapinallisten aluetta. Tietysti on sellainen riski, että tilanne muuttuu hyvin nopeastikin tällaisessa kansannousussa.

Strömmer toivoo, että hän pääsisi Libyan puolelle viimeistään huomenna. Matkustus on hidasta, sillä osa Egyptin teistä on yhä suljettuina ja teillä saattaa väijyä maantierosvoja. Ulkonaliikkumiskielto Egyptissä alkaa puoliltaöin.

Egyptissä ei pelätä

Strömmerin mukaan egyptiläiset eivät ole erityisen peloissaan naapurimaan tapahtumista, vaikka niitä seurataankin silmä tarkkana.

- Aika selvästi Egyptissä ollaan tehty ero siihen, että Libya on eri maa. Yhtäläisyysmerkkejä ei vedetä, vaikka kyse on sielläkin demokratian noususta.

Libyassa verenvuodatus tuntuukin nousevan vallankumouksen pääosaan toisin kuin Egyptissä. Yksi syy verenvuodatuksen suureen määrään voi Strömmerin mukaan selittyä sillä, että Libyassa kaikilla kansalaisilla on lainmukainen oikeus pitää asetta kotonaan.

- Ja mille puolelle vallankumousta sitten asetutaankin, niin jokaisella on olemassa ase, jota käyttää.

Strömmer kertoo, että informaatio Libyasta on edelleen epätarkkaa. Jonkinlainen taistelu siellä on käynnissä parhaillaankin.

- Hallitus ilmeisesti yrittää ottaa takaisin kapinallisten valloittamia alueita. Kaikki informaatio on hyvin epätarkkaa, Strömmer sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.