MTV Uutisten verkkokysely paljastaa: Enemmistö suomalaisista vierastaa ruuhkamaksuja – ja vielä harvempi olisi valmis maksamaan niitä itse

Ruuhkamaksuja pidetään huonona keinona vähentää yksityisautoilua 1:54
Ruuhkamaksuja pidetään huonona keinona vähentää yksityisautoilua.

Yli puolet suomalaisista pitää ruuhkamaksuja melko tai erittäin huonona keinona yksityisautoilun hillitsemiseen, paljastaa MTV Uutisten verkkokysely.

Antti Rinteen (sd.) hallitusohjelmassa on kirjaus ruuhkamaksut mahdollistavan lain säätämisestä.

Näin ollen ruuhkamaksut voivat nousta kuntapoliittiseksi kuumaksi perunaksi lähivuosina.

MTV Uutisten tilaaman verkkokyselyn perusteella vain 28 prosenttia suomalaisista katsoo ruuhkamaksujen olevan melko tai erittäin hyvä keino yksityisautoilun ja sen haittojen vähentämiseen.

Melko huonona keinona ruuhkamaksuja piti 21 ja erittäin huonona 33 prosenttia vastaajista.

Suhtautumisessa on jonkin verran alueellisia eroja: Etelä-Suomen läänin alueella 37 prosenttia vastaajista valitsi vaihtoehdon "erittäin huono keino", kun Lapin läänin alueella vastaava luku oli 22.

Eniten ruuhkamaksuja vierastivat 35–44-vuotiaat.

Moni ei ole valmis maksamaan ruuhkamaksuja

Kyselyn perusteella suomalaiset eivät myöskään ole erityisen halukkaita kaivamaan itse kuvettansa.

Kysymys "Oletko itse valmis maksamaan ruuhkamaksuja suurimpien kaupunkien sisääntuloväylillä?" sai myöntävän vastauksen 28 prosentilta ja kieltävän vastauksen 59 prosentilta vastaajista.

Tutkimus tehtiin 15.– 23.7. ja siihen vastasi 2 264 täysi-ikäistä suomalaista. Virhemarginaali on suurimmillaan 3% suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV Uutisten toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lue myös:

    Uusimmat