MTV Uutisten vaalikone julki – näin löydät itsellesi sopivimman ehdokkaan

1:27
MTV:n Vaalikone julki – näin löydät oman ehdokkaasi.

MTV Uutisten vaalikone on nyt julki! Vaalikoneesta löytyy eduskuntavaaliehdokkaiden tietoja, ja sen kautta jokainen voi etsiä itselleen sopivinta ehdokasta. 

MTV Uutiset kertoo tulevina viikkoina laajasti vaaleista sekä netissä että televisiossa. Vaalikoneen vastauksia esitellään ja käytetään useissa eri yhteyksissä. 

MTV Uutisten vaalikoneeseen on valittu väitteitä, jotka heijastelevat yhteiskunnan suuria ilmiöitä ja puheenaiheita, kertoo MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen.

Jos vaalikone ei avaudu selaimellasi, pääset siihen tästä linkistä

– Vaalikoneesta on pyritty tekemään mahdollisimman tuore, eli siinä on otettu huomioon viime aikojen isot yhteiskunnalliset puheenaiheet kuten maahanmuuton ongelmat, ilmastonmuutos ja vanhustenhoito. Väitteiden laatimisessa on hyödynnetty toimituksen omaa yhteiskunnallista asiantuntemusta eri aloilta.

Hänen mukaansa vaalikoneella on suuri merkitys sekä uutistoimitukselle että yleisölle.

– Yleisö varmaan pettyisi, jos vaalikonetta ei olisi! Se tuo saitillemme paljon kävijöitä, mutta mikä tärkeämpää, vaalikoneet tarjoavat virtuaalisen kokoontumispaikan, jossa media, äänestäjät ja ehdokkaat kohtaavat toisensa.

Vaalikoneen vastauksia hyödynnetään uutistyössä tulevien viikkojen aikana.

– Vaalikone on uutismielessä runsaudensarvi, koska lähes 2000 ehdokasta on kertonut sinne näkemyksensä tärkeistä yhteiskunnallisista asioista. Vastauksia perataan toimituksessa, ja sekä keskiarvot että yksittäisten ehdokkaiden kannat kiinnostavat, Ahtiainen kertoo.

– Sekin totta kai kiinnostaa, ketkä ehdokkaat saavat eniten osumia.

Ahtiaisen mukaan on tärkeää muistaa, että vaalikone tarjoaa suosituksia, ei äänestysohjeita.

– Kone ei päätä sitä, kenelle ääni pitäisi vaalipäivänä antaa, sen päättää jokainen itse vaalikopissa. Kone ei missään tapauksessa ole mikään ehdokkaiden tai puolueiden kannatusmittari. Ylipäätään vaalikonetta ei pidä ottaa liian tosissaan.

MTV Uutiset Live kertoo suorana kaikki vaalikampanjointiin ja vaalitulokseen liittyvät asiat. 

Kaikki vaaleihin liittyvät uutiset löytyvät MTV Uutisten vaalisivuilta. Vaalikoneen lisäksi sivustolta löytyvät kaikki vaaleihin ja politiikkaan liittyvät artikkelit, videot, suorat lähetykset sekä sosiaalisen median kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja