Elokapina sanoi jatkavansa mielenilmausta Helsingin Mannerheimintiellä yön yli, toisin kävi – mielenosoitus siirtyy toiseen paikkaan

4:22
Elokapina jatkuu lauantaihin – näin aktivistit kommentoivat tilannetta

Ympäristöliike Elokapina ei jatka torstaina alkanutta ilmastomielenosoitusta Helsingin Mannerheimintiellä toista yötä. Mielenosoitus siirtyy MTV Uutisten poliisilta ja mielenosoittajilta saamien tietojen mukaan Unioninkadulle.

Elokapinan mielenilmaus ilmaston puolesta oli pitkään jatkumassa lauantaihin asti. Ympäristöliikkeen edustajat neuvottelivat asiasta poliisin kanssa.

– Tällä hetkellä viesti on se, että ollaan tässä ilta ja yö, sanoi Elokapinan Julia Noschis MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Neuvottelut poliisin ovat sujuneet todella yhteistyökykyisesti, sujuvasti ja rauhanomaisesti, kuvaili Kaisla Ovaska Elokapinasta.

Mielenosoittajat kertoivat neuvottelujen poliisin kanssa jatkuvan.

– Elokapina ei ole saanut vielä tyydyttävää vastausta eikä kontaktointia Suomen hallitukselta, sanoi Ovaska.

Elokapinan mielenosoittajia kävi tervehtimässä ja heidän kanssaan keskustelemassa ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.).

– Toivottavaa tietysti olisi, että mahdollisimman moni ministeri ja politiikan toimija saapuisi paikalle. Olisi suotavaa, että he kaikki saapuisivat, Noschis sanoi.

Ilmastomielenosoittajat keskustelivat poliisin kanssa myös Mannerheimintielle saapuneista vastamielenosoittajista ja heidän käyttämästä retoriikasta, jota pidettiin uhkaavana.

Elokapinalaiset eivät pidä vastamielenosoittajia uhkana.

– Totta kai tästä on käyty tietyntyyppistä rauhanomaista keskustelua poliisin kanssa, tiedustelua esimerkiksi siitä, miten Elokapinan yö sujuu, Kaisla Ovaska kertoi.

– Ollaan käyty hyviä keskusteluja poliisin kanssa siitä, miten ilta ja yö tästä jatkuvat. Neuvottelut ovat kesken, sanoi Julia Noschis.

Poliisi tviittasi myöhemmin neuvottelevansa mielenosoituksen siirtämisestä.

Hetki sitten saadun tiedon mukaan mielenosoitus siirtyy Unioninkadulle.

 

3:29
Katso video: Näin konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) haastoi Elokapinan mielenosoittajia.

Artikkelia muokattu 18. kesäkuuta 2021 kello 19.39: Päivitetty tieto mielenosoituksen siirtämisestä.

Artikkelia muokattu 18. kesäkuuta 2021 kello 19.03: Lisätty tieto poliisin tviitin tuomasta käänteestä, muutettu otsikkoa ja leipätekstiä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja