Kansanedustaja Ben Zyskowicz haastoi elokapinalliset: Viekää telttanne puistoon

3:29
Kansanedustaja Zyskowicz haastoi elokapinalliset: Viekää telttanne puistoon

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz vieraili iltapäivällä Elokapinan mielenosoituspaikalla Eduskuntatalon lähistöllä Helsingissä.

Ben Zyskowicz kiitteli mielenosoittajia omistautuneisuudesta mutta toivoi, että he siirtyisivät pois Mannerheimintieltä esimerkiksi johonkin lähipuistoon. 

– Itse ajattelisin, että teidän viestinne on tullut Suomen kansalle jo aika näkyväksi ja selväksi. Haluatte osoittaa mieltä sen puolesta, että hallitus tekisi enemmän ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiseksi, Zyskowicz totesi elokapinallisille.

– Nyt te voisitte minusta ystävällisesti siirtää teidän leirinne vaikka jonnekin puistoon, jotta ne ihmiset, joille liikkuminen Mannerheimintiellä on tärkeää, pääsisivät toteuttamaan heidän oikeuksiaan. 

Elokapinan edustaja totesi Zyskowiczille, että heidän mielenosoituksessaan ei ole kyse mediatempusta. 

– Olemme ojentaneet Suomen hallitukselle 4 vaadetta, eikä tarkoitus ole vain näkyä mediassa. Meidän tarkoituksemme on toki tuottaa häiriötä, koska käsillä on ilmastokriisi ja miljardit ihmiset ovat menettämässä kotinsa vuoteen 2050 mennessä. Me nähdään, että on täysin vastuutonta olla toimimatta, yksi mielenosoittajista kertoi.

– On yritetty toimia ehkä jo 60-luvulta asti, mutta nyt meillä on oikeasti ihan tosi kova kiire. Nyt on niin kova hätä, että meidän on pakko olla kaduilla. Ehkä koko Suomen kansan pitäisi olla kaduilla vaatimassa sitä, että nyt syntyvät lapset voivat elää vielä tulevaisuudessa.

Zyskowicz kertoi toivovansa hallituksen vastaavan mielenosoittajien vaateisin, mutta pyysi vielä heitä siirtymään puistoon, että ”Mannerheimintie vapautuu siihen tarkoitkseen, mihin se on olemassa”.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja