Mainos

MTV Uutisten kysely: Perussuomalaiset piiripäättäjät haluavat hallitukseen – "Siellä pääsee päättämään"

2:05

MTV Uutisten teettämän kyselyn mukaan selvä enemmistö kyselyyn vastanneista perussuomalaisista piiripäättäjistä haluaa puolueen seuraavaan hallitukseen.

80 prosenttia vastanneista pitää tärkeänä tai erittäin tärkeänä sitä, että perussuomalaiset olisi mukana seuraavassa hallituksessa.

14 prosenttia pitää sitä vain vähän tärkeänä ja ainoastaan neljä prosenttia ei lainkaan tärkeänä.

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirihallituksen jäsenen Timo Sillanpään mukaan oppositiossa oleminen ei ole edistänyt puolueiden tavoitteita.

– Ei hallitus lähde toteuttamaan meidän tärkeinä pitämiämme asioita, jos olemme oppositiossa. Kun on itse hallituksessa, pääsee itse päättämään ja ohjaamaan valmistelua ja työskentelyä. Se tuottaa tulosta, Sillanpää toteaa.

Vihreät ja SDP eivät halua hallitukseen perussuomalaisten kanssa

Viime viikkoina paljon huomiota herättäneet vihreiden puheenjohtajan Pekka Haaviston puheet mahdollisesta hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa eivät saa vastakaikua vihreissä piiripäättäjissä.

MTV:n kyselyyn vastanneista piiripäättäjistä 62 prosenttia katsoo, että vihreät ei missään tapauksessa voi olla hallituksessa perussuomalaisten kanssa. Syynä tähän ovat puolueiden erilaiset perusarvot.

– Ykkösenä tulee perussuomalaiset, koska heillä on ihan tyystin erilaisia ihmisarvokäsityksiä ja tasa-arvokäsityksiä kuin meillä, sanoo Eveliina Eronen Savo-Karjalan vihreistä, kun häneltä kysytään, mitkä puolueet eivät sovi samaan hallitukseen vihreiden kanssa.

17 prosenttia kyselyyn vastanneista vihreistä piiripäättäjistä voisi varauksin tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa ja seitsemän prosenttia joka tapauksessa.

– Asiat ratkaisevat, ja uskon että perussuomalaisilla on aika paljon tekemistä, jos he haluavat olla vihreiden kanssa samassa hallituksessa, Vaasan piirihallituksen jäsen Terho Taarna sanoo.

SDP:n piiripäättäjät ovat samoilla linjoilla kuin vihreät, ja reilut 62 prosenttia vastanneista ei missään tapauksessa halua istua samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa. 24 prosenttia voisi varauksin ja kaksi prosenttia joka tapauksessa istua samassa hallituksessa.

Kokoomus ja Keskusta suhtautuvat positiivisemmin

Kokoomuksessa suhtaudutaan perussuomalaisiin suopeammin, ja yli puolet vastanneista piiripäättäjistä voisi varauksin olla samassa hallituksessa puolueen kanssa. Reilu kymmenes voisi istua samassa hallituksessa kuin perussuomalaiset ilman mitään erityisehtoja.

Myös keskustan piiripäättäjistä yli puolet kyselyyn vastanneista voisi istua samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa varauksin ja reilu kymmenes joka tapauksessa.

Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja