MTV Uutiset Live oli paikalla, kun radiokanavat hiljenivät – radiojuontaja Esko Eerikäinen herkistyi historiallisen tapahtuman aikana: "Hiljaisuus on kaunista, mutta aika pysäyttävää"

7:18
Radiot hiljenivät suomalaisen elävän musiikin puolesta - MTV Uutiset Live paikan päällä radio Novan studiossa.

MTV Uutiset Live oli paikalla radio Novan studiossa, kun kaupalliset radiokanavat hiljenivät minuutiksi.

Kotimaisen elävän musiikin alan edunvalvoja LiveFIN ry järjesti valtakunnallisen hiljaisen hetken suomalaisen elävän musiikin puolesta perjantaina 12.3. klo 14.05–14.06. Tänään tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun hallitus tiedotustilaisuudessaan suositteli yli 500 hengen tapahtumia kiellettäväksi. 

#VuosiHiljaisuutta-kampanjaan osallistuivat ainakin Aito Iskelmä, HitMix, Iskelmä, Me Naiset Radio, Radio Helsinki, Radio Nostalgia, Radio Nova, Radio Pooki, Radio Suomipop, Radio Rock, Radio 957, SuomiRock ja SuomiRäp, jotka viettävät tänään hiljaisen hetken.

MTV Uutiset oli paikalla Novan studiossa, kun radio hiljeni minuutiksi. Paikalla studiossa oli radiojuontaja Esko Eerikäinen.

– Noin kymmenen sekunnin kuluttua pidetään hiljainen hetki suomalaisen musiikin puolesta, Eerikäinen sanoi ennen kuin radiokanava hiljeni. Hiljaisuuden aikana Eerikäinen tuijotti totisena näyttöä.

Hiljaisen hetken jälkeen Eerikäinen kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että tuntui hyvältä olla osana tärkeää ja historiallista tapahtumaa.

– Hiljaisuus on kaunista, mutta aika pysäyttävää, Eerikäinen kertoi selvästi liikuttuneena.

Elävällä musiikilla on suuri merkitys radiolle, vaikka niissä soitetaan tallenteita. Radiot ovat kuitenkin mukana monissa tapahtumissa, joissa soitetaan elävää musiikkia.

– Olen henkilökohtaisesti tehnyt yleensä festarijuontoja, mutta nyt festarit ovat kadonneet. Elävä musiikki merkitsee yhteisöllisyyttä, se merkitsee sitä, että ihmiset pääsevät nauttimaan. Kuuntelijoiden kanssa, kun on vuoropuhelussa, niin sitä moni kaipaa tosi paljon.

Katso koskettava hetki videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja