MTV Seuraa: Ivalon koronavirusepäilyn näytteet valmistuvat alkuillasta – Wuhanista saapunut kiinalaisturisti eristyksessä Lapin keskussairaalassa

3:55
Hengitysmaskit ovat loppu kaikista apteekkiketjun liikkeistä ympäri Suomen, vaikka asiantuntijoiden mukaan ne eivät estä koronaviruksen tarttumista.

Ivalossa eilen ilmenneen koronavirusepäilyn laboratorionäytteet valmistuvat tänään.

Katso video: Hengitysmaskit ovat loppu kaikista apteekkiketjun liikkeistä ympäri Suomen, vaikka asiantuntijoiden mukaan ne eivät estä koronaviruksen tarttumista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Jussi Sane kertoo MTV Uutisille, että testien on määrä valmistua tämän hetken tiedon mukaan alkuillasta.

Näytteet testataan Huslabin laboratoriossa, minkä jälkeen ne toimitetaan THL:lle.

Wuhanista saapunut kiinalaisturisti hakeutui hoitoon

Alle 40-vuotias kiinalaisturisti hakeutui eilen päivystykseen Ivalossa hengitystieoireiden ja kuumeen vuoksi. Henkilö toimitettiin Lapin keskussairaalaan.

– Tällä hetkellä hän on eristyksissä ja hänestä otetut näytteet lähetetään THL:ään analysoitavaksi heti huomenna aikaisin aamulla, kertoi infektiotautien lääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä eilen MTV Uutisille.

Potilas saapui Suomeen Wuhanin kaupungista Kiinasta, mistä viruksen uskotaan levinneen.

"Ei ole yllättävää, että epäilyjä tulee lisää"

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Sane ei toistaiseksi ota kantaa siihen, kuinka todennäköisesti kyseessä on koronavirustartunta.

Viime viikolla Ivalossa ilmennyt koronavirusepäily osoittautui tavalliseksi influenssaksi.

– Ei ole yllättävää, että tällaisia (epäilyjä) tulee lisää. Todennäköisyys tälle on suhteellisen suuri. Epäilyjä tulee, ja meillä on toimintamallit, miten sitten toimitaan, Sane kertoo.

THL seuraa tilannetta

Sanen mukaan koronavirusepäilyn mahdollinen vahvistuminen ei vielä tarkoita, että virus olisi tullut Suomeen.

– Se ei suoranaisesti tarkoita sitä. Jos se osoittautuu positiiviseksi, voidaan sanoa, että meillä on yksi matkailuun liittyvä tartunta. Silloin lähdetään toimimaan olemassa olevien ohjeiden mukaan.

Sanen mukaan THL seuraa tilanteen kehittymistä aktiivisesti ja päivittää tilannekuvaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja