Mainos

Poliisin tiedotustilaisuus: Salon raha-autoryöstössä ammuttiin autoa

1:21

Poliisi tiedotti Salossa tapahtuneesta raha-auton ryöstöstä. MTV seurasi tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä.

4:18

Poliisi toivoo kaikkia vihjeitä teosta mahdollisimman pian sähköpostiosoitteeseen tku.krp@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 0403713177.

14.21: Live loppui.

14.21: Tiedustelua tehdään kokoajan, mutta kaikkea ei pystytä estämään.

14.20: Yleensä tällaiset rikokset vaativat pitkäaikaista valmistelua. Tarkempaa konkreettista tietoa suunnittelun ja valmistelun alkamisajasta ei ole.

14.19: Kaista, jossa rikos tapahtui, on vielä pitkään suljettu. Kiertotie käytössä. Myös nopeuksia laskettu tiealueella, mikä haitannut autoilijoita.

14.19: Kuljetusauto oli matkalla Turusta Helsinkiin.

14.18: Tutkinta alkuvaiheessa, ei tehty kotietsintöjä.

Tutkinnassa selvitetään keitä tekijät voisivat olla, mutta ei mitään konkreettista näyttöä henkilöllisyydestä. Järjestäytyneeseen rikollisuuteen viittaavat käytetyt aseet ja auton polton kaltaiset järeät toimet.

14.16: Meidän nähdäksemme tämä oli todellinen ryöstön yritys, jossa tavoiteltiin auton sisältöä. Ei mikään harjoitus.

14.15: Ryöstöön liittyvät ajoneuvot ovat todennäköisesti kaikki anastettu ennen ryöstöä. Selvitystyö on alkanut. Ajoneuvoja on käytetty yhtä kuorma-autoa, poltettua henkilöautoa, kaksi pakettiautoa. Sen lisäksi pakomatka jatkunut kahdella tai kolmella ajoneuvolla. Ne ajoneuvot tällä hetkellä tiedetään.

14.14: Mitään tietoa ei ole tekijöistä. Heidän kansalaisuudestaan tai sukupuolestaan ei ole mitään varmuutta.

14.13: lmoitukset ryöstöstä sekä sivullisilta että kuljettajalta. Hälytys tuli hyvin nopeasti ryöstön alettua, ja järjestelmät toimivat hyvin.

14.12: Etsinnässä ei tiettyä aluetta, tällä hetkellä Etelä-Suomi. Mietinnässä, mitä suunnitelmia rikoksentekijöitä oli. Vihjeet epänormaalista käyttäytymisestä halutaan mahdollisimman pian.

14.11 Kuljetusfirmaa ei vielä kuulusteltu. Yksi kuljettaja autossa, mikä nykyisten säädösten mukaista. Ei tietoa, paljonko rahaa autossa oli.

14.11: Rahakuljetusauton kuljettaja voi hyvin tilanteeseen nähden.

14.10: Silminnäkijän mukaan tekijät ohjasivat liikennettä sinisissä haalarit tekopaikalla.

14.10: Räjähteillä uhkailtiin, mutta ei ole varmuutta, onko niitä ollut paikalla.

14.09: Tekijät matkasivat useammalla autolla kohti Helsinkiä. Kohdattuaan raha-auton olivat pysäyttäneet matkan kuorma-autolla ja sytyttäneet mukanaan olleen henkilöauton tuleen. 

14.07: Tällä hetkellä näyttää sille, että mitään omaisuutta eivät tekijät ole saaneet. Turvatoimenpiteet hyvät.

14.07: Hylsyjä löytynyt paikalta, mutta tarkasta aseesta ei varmistusta. Varmasti ammuttu, hylsyt sopivat monenlaisiin aseisiin. Aseella on ammuttu tuulilasia kohti, ilmeisesti pari muutakin laukausta autoon.

14.05: Ilmeisesti järjestäytynyttä rikollisuutta, minkä takia siirtyi Keskusrikospoliisille. Ei tietoa tekijöistä, heidän määrästään tai mahdollisista avustajista. Ei tietoa, minne tekijät poistuneet, myös ilmansuunta avoin. Odotetaan viestejä vihjepuhelimeen.

14.05: Kontaktia rikoksen tekijöihin ei saatu. Poliisin toiminta keskittyi tutkintapainotteiseksi, vaikka yhä tehdään etsintää.

14.04: Ensimmäinen lisätieto oli, että tapahtumapaikalta poistuttiin kahdella pakettiautolla. Pian saatiin tieto, että autot löytyivät muutaman sadan metrin päästä. Pakoa oli jatkettu useammalla autolla.

14.03: Aluksi sekä kuljettaja että sivuilliset ilmoittivat ryöstöstä. Samalla kerrottiin, että mahdollisesti käytetty ampuma-asetta. Paikalle ajoi useampi partio.

14.02: Tutkinta jatkuu yhä.

14.01: Poliisi sai 8.40 tiedon siitä, että meneillään raha-auton ryöstö. Kohteena oli rahakuljetus.


Katso viimeisin tilannepäivitys tästä:

4:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.