Räikkönen nousi huimalle sijalle! Sensaatiopaukut jatkuivat vielä kisan jälkeen – näin Brasilian GP eteni

5:24
Katso videolta Brasilian GP:n dramaattiset loppuhetket.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen nousi neljänneksi formula ykkösten Brasilian GP:ssä dramaattisten käänteiden jälkeen. Toro Rosson Pierre Gasly ajoi sensaatiomaisesti toiseksi Red Bullin Max Verstappenin juhliessa voittoa. Mercedeksen Valtteri Bottas joutui keskeyttämään teknisen vian myötä. MTV Urheilu seurasi tapahtumia hetki hetkeltä.

Brasilian GP, seuranta:

Tulokset:

1. Verstappen 1.10,911
2. Gasly +6,077
3. Sainz +8,896
4. Räikkönen +9,452
5. Giovinazzi +10,201
6. Ricciardo +10,541
7. Hamilton +11,139 (viiden sekunnin aikarangaistus)
8. Norris +11,204
9. Perez +11,529
10. Kvjat +11,931

Kello 23.10: Kärjen tulokset ovat sinetissä. Sainzia ei rangaista, ja hän pitää kolmannen sijansa. Räikkösen loppusijoitus on neljäs.

Kello 22.04: Tämäkään ei ole vielä varmuudella tässä, sillä myös McLarenin Carlos Sainzia tutkitaan. Tuomaristo tutkii C Moren saamien tietojen mukaan sitä, käyttikö espanjalainen sääntöjen vastaisesti avattavaa takasiipeä heti turva-auton poistuttua radalta. Sainzin rangaistus voisi nostaa Räikkösen kolmanneksi.

Kello 22.01: Lewis Hamilton sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ja putosi sen myötä kolmannelta sijalta seitsemänneksi. Viimeisenä kisaan lähtenyt McLarenin Carlos Sainz nousee sen myötä F1-uransa ensimmäiselle palkintokorokesijalle kolmanneksi ja Räikkönen kapuaa neljänneksi! Toiselle Alfa-kuskille Antonio Giovinazzille koko F1-uransa paras sijoitus, kun hän ylsi viidenneksi.

Kello 20.55: Räikkönen oli aiemmin tällä kaudella sijoittunut parhaimmillaan seitsemänneksi kolmessa eri kisassa. Nyt hän on vähintään viides, ja vielä on jännitettävää Hamilton-tutkinnassa.

Maali: Hamiltonin ja Albonin välinen kolari tutkitaan, ja Hamiltonille voi tulla siitä rangaistusta. Nouseeko Räikkönen vielä jälkeenpäin yhdellä sijalla?

Maali: Pierre Gasly Toro Rossolla toiseksi Verstappenin jälkeen! Hamilton kolmas, Sainz neljäs, Räikkönen viides!

Kierros 70/71: Albon ja Hamilton kolaroivat! Albon putoaa, Hamiltonilla etusiipi vaurioituneena. Gasly nousee Hamiltonin ohi toiseksi, Räikkönen viidentenä!

Kierros 70/71: Hamilton pyyhkäisee Gaslyn ohi kolmanneksi. Räikkönen hakee ohitusta Sainzista, kaksikko ajaa rengas rengasta vastaan, mutta espanjalainen pitää asemansa viidentenä!

Kierros 69/71: Myös Verstappen kerää nipun tiiviiksi hitaalla kiemurtelulla. Turva-auto lähtee pois radalta.

Kierros 69/71: Turva-auto edelleen radalla. Jos kuskit pääsevät ajamaan vielä yhden tai kaksi kierrosta, nähdään kyllä huima jännitysnäytelmä.

Kierros 67/71: Kärkikymmenikön järjestys nyt: Verstappen, Albon, Gasly, Hamilton, Sainz, Räikkönen, Giovinazzi, Ricciardo, Norris, Perez. Red Bullit kiinni siis kaksoisvoitossa, ja Toro Rosso -kuski kolmannella sijalla!

Kierros 66/71: Räikkönen nousee kohinalla ja on nyt kuudentena!

Kierros 66/71: Tiimiradiossa Ferrareilta kuullaan kuumia sanoja. Turva-auto taas radalle, Hamilton tulee varikolle.

Kierros 66/71: Kuhina jatkuu! Leclerc ohittaa Vettelin ykkösmutkassa. Vettel yrittää väkisin monacolaisesta ohi, ja punaiset orit osuvat keskenään! Kumpikin Ferrari ulkona!

Kierros 65/71: Jos Albon onnistuisi pysymään kärkikolmikossa, hän ajaisi ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa. Tätä ennen Albon on ollut parhaimmillaan neljäs Japanissa.

Kierros 64/71: Vettel käy ykkösmutkassa Albonin rinnalla, mutta thaikuski pitää röyhkeästi asemansa. Nyt käydään tuimaa taistoa!

Kierros 63/71: Hamilton on tulisilla hiilillä. Nyt häntä ahdistaa tuoreemmilla renkailla Albon. Hamiltonilla keskikovat, Albonilla pehmeät kumit.

Kierros 62/71: DRS jälleen käytössä. Ohittaminen helpottuu loppukierroksille.

Kierros 61/71: Räikkönen ajaa nyt kahdeksantena, takanaan tallikaveri Giovinazzi. Molemmat Alfat kiinni pisteissä.

Kierros 60/71: Ja mitä tekee Verstappen! Kuittaa ulkokautta ykkösmutkassa Hamiltonin ohi kärkeen! Hollantilainen on ilmiliekeissä!

Kierros 59/71: Hamilton hidastaa letkan aivan kävelyvauhtiin, kun turva-auton on lähdössä pois! Hamilton kiihdyttää, kunnes sitten hidastaa jälleen. Kovaa pumppauspeliä, kun britti petaa itselleen asemia lähtösuoralle.

Kierros 59/71: Turva-auton jonossa nähdään pumppausliikettä. Albonin perässä viidennellä sijalla oleva Leclerc käy sen myötä jo thaikuskin rinnalla.

Kierros 57/71: Turva-auto yhä radalla. Kierroksella ohitetut autot saavat nyt ohittaa ja palata sitten paikoilleen letkassa.

Kierros 56/71: Hamilton tiedustelee kilpailijansa renkaista tiimiradiossa. Hamiltonilla itsellään alla keskikovat renkaat, Verstappenilla pehmeät.

Kierros 55/71: Hamilton kisan kärjessä, Verstappen pysähdyksensä myötä toisena. Turva-auto jatkaa radalla.

Kierros 54/71: Turva-auto tulee radalle Bottaksen keskeytyksen jäljiltä. Kärjessä käydään samalla kovaa peliä: Verstappen tulee sisään, Hamilton jatkaa radalla!

Kierros 53/71: Bottaksen keskeytys tietää sitä, että Räikkönen nousee pykälällä. Jäämies ajaa nyt yhdeksännellä sijalla, mutta edellä olevat Sainz ja Grosjean ovat pysähtyneet vain kerran.

Kierros 52/71: Bottaksen autosta tulee savua. Kisa päättyy tekniseen vikaan! Bottas on kilpailun ensimmäinen keskeyttäjä.

3:34
Videolla aiempia kohukäänteitä: Kubica varikolla Verstappenin eteen, Verstappen pian ohi Hamiltonista ja Leclercistä.

Kierros 51/71: Albon nyt varikolle toiselle pysähdykselleen. Samalla Vettel palaa kolmanneksi, Leclerc ja Bottas perässään.

Kierros 50/71: Vettel otetaan sisään. Saksalainen radalle neljäntenä; Verstappen ja Hamilton palaavat kärkikaksikoksi ja kolmantena on nyt Albon, joka on pysähtynyt vain kerran.

Kierros 49/71: Räikkönenkin on pysähtynyt toistamiseen. Alfa-kuski nyt 11:ntenä pehmeällä seoksella.

Kierros 47/71: Sekä Leclerc että Bottas menettävät aikaa, kun kaksikko taistelee toisiaan vastaan. Tässä kuluvat myös Bottaksen renkaat. Ohi mies ei ole päästä.

Kierros 46/71: Bottas hakee kuumeisesti ohitusta Leclercistä. Monacolainen pitää toistaiseksi pintansa, mutta Bottaksella on enemmän pitoa kuin kovilla renkailla radalla jatkavalla Leclercillä.

Kierros 46/71: Verstappenia kehutaan tiimiradiossa hyvästä työstä edellisellä stintillä. Tilauksessa on samanlaista meininkiä.

Kierros 45/71: Verstappen perään varikolle ja niin ikään keskikovaa seosta alle. Hollantilainen ennättää radalle juuri Hamiltonin edelle. Vettel tässä kohtaa kisan johdossa.

Kierros 44/71: Hamilton sisään ja keskikovat renkaat alle. Hamilton putoaa kolmanneksi Vettelin jälkeen. Bottas nyt kuudentena Leclercin takana.

Kierros 43/71: Hamilton sanoo radioon, että mitä tässä odotellaan, hän ei ole pääsemässä Verstappenia lähemmäs. Hollantilaisen kaula kisan kärjessä on 2,7 sekuntia.

Kierros 42/71: Hamilton kertoo tiimiradioon, että (pehmeät) renkaat eivät ole enää hyvässä kunnossa. Heti perään Bottas otetaan sisään. Hän meni 14 kierrosta kovilla renkailla, kunnes nyt alle lyötiin keskikovat kumit.

Kierros 40/71: Bottakselle sanotaan radiossa, että kahden stopin kisa on ok, mutta renkaista täytyy pitää huolta, jos Albon tekee "undercutin". Bottaksen kisaa peilataan perässä viidentenä ajavaan Alboniin. Albon on nelisen sekuntia suomalaisen takana.

Kierros 39/71: Bottas pyytää tallia vahvistamaan, että tuulen suunta vaihtelee, koska auton balanssi heittelee. Talli vahvistaa, että myös sen toisella autolla eli Hamiltonilla on sama tilanne. Hamilton on nostanut niin ikään asian kisan aikana esille.

Kierros 38/71: Bottas nakuttaa kovilla renkailla vain pari kymmenystä pehmeillä kumeilla ajavia kärkikuskeja hitaampia aikoja. Nastolalainen juuri nyt kelpo vauhdissa.

Kierros 36/71: Räikkönen on vakaasti kahdeksannella sijalla. Seitsemäntenä oleva Gasly on 3,9 sekuntia edellä, yhdeksäntenä ajava tallikaveri Giovinazzi Räikköstä 4,5 sekuntia perässä.

Kierros 36/71: "Olet nopeampi kuin johtajat", Vetteliä kannustetaan tiimiradiossa. 

Kierros 34/71: Verstappen on nykinyt reilun kolmen sekunnin etumatkan kisan kärjessä Hamiltoniin. Vettel kolmantena, yhdeksän sekuntia Verstappenista. Neljäntenä kisaa taittava Bottas on 21 sekuntia Verstappenin jäljessä.

Kierros 32/71: Kubicalle lyödään viiden sekunnin aikarangaistus varikkoepisodista, kun hänet laskettiin kovalla tavalla juuri Verstappenin eteen. Kubica on viimeisellä 20. sijalla, edellään Williams-tallikaveri Russell.

Kierros 31/71: Räikkönen on varikkoruljansi jäljiltä jälleen "omalla sijallaan" kahdeksantena.

Kierros 30/71: Nyt Leclerc varikolle ja hänelle lyödään Bottaksen tapaan kovat kumit alle. Monacolainen palaa radalle Albonin taakse kuudenneksi. Bottas neljäntenä, kahdeksan sekuntia edellään ajavan Vettelin perässä.

0:54

2:07

Kierros 29/71: Yllä olevilta videoilta voi kurkata kisan lähdön. Verstappen piti asemansa, Hamilton ampaisi rakettistartilla toiselle sijalle.

Kierros 28/71: Verstappen ja Hamilton ajavat kärjessä aika identtisiä kierroksia. Hamilton on noin kahden sekunnin päässä kisaa johtavasta hollantilaisesta.

Kierros 28/71: Räikkönenkin on käynyt varikolla. Jäämies on 12:ntena, aivan Hülkenbergin kannassa.

Kierros 27/71: Bottas otetaan nyt varikolle. Nastolalaiselle lyödään kovat renkaat, ja hän palaa viidentenä radalle. Bottaksen kisa yritettäneen viedä läpi tällä yhdellä pysähdyksellä.

Kierros 26/71: Vettel sisään ja takaisin radalle viidentenä. Bottas johtaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan Brasilian kisaa, mutta ei ole vielä pysähtynyt.

Kierros 25/71: Tuomaristo tutkii Kubican ja Verstappenin välisen varikkoepisodin. 

Kierros 24/71: Hamilton painaa puolestaan Albonin edelle ykkösmutkassa ulkokautta. Verstappen kolmantena, Hamilton neljäntenä. Vettel ja Bottas kärkisijoilla, mutta kumpikaan ei ole vielä pysähtynyt.

Kierros 23/71: Verstappen pyyhkäisee ykkösmutkassa Hamiltonin edelle! Williams-episodi ei paljon enää paina.

Kierros 22/71: Verstappen tulee varikolle. Williamsin Kubica lasketaan siellä juuri hänen eteensä ja Hamilton kuittaa Verstappenin ohi! Hamilton nyt viidentenä, Verstappen kuudentena.

Kierros 21/71: Mercedes ottaa Hamiltonin sisään ja lyö taas pehmeät renkaat alle. Hamilton putoaa tässä kohtaa kuudenneksi.

Kierros 20/71: Oivaa nousua tehnyt Leclerc uhittelee nyt viitossijalla kaasuttelevaa Albonia. Ero on puolentoista sekunnin luokkaa.

Kierros 18/71: Ricciardo on kuitannut sekä Russellin että Kubican ohi 18. sijalle.

Kierros 17/71: Bottakselle sanotaan tiimiradiossa, että aikeena on ottaa B-suunnitelma käyttöön ja suomalainen hyväksyy ajatuksen. Kyseistä suunnitelmaa voidaan luonnollisesti vain arvailla, mutta se tarkoittaa mahdollisesti pidempää stinttiä.

Kierros 16/71: Neljäntenä ajava Bottas on jäänyt armotta edellään porhaltavista kuskeista. Ero kolmantena kaasuttelevaan Vetteliin on jo yli viisi sekuntia, ja kärkikuski Verstappeniin takamatkaa on noin 12 sekunnin verran.

Kierros 15/71: Ricciardolle annetaan viiden sekunnin aikarangaistus. Magnussen-kolari katsotaan hänen syykseen.

Kierros 14/71: Kolmantena olevalle Vettelille kerrotaan tiimiradiossa, että A-suunnitelmalla mennään ja vedetään ennen pysähdystä kaksi kierrosta suunnitellun päälle.

Kierros 13/71: Leclerc on nyt kuudentena. Hänen ja Räikkösen väliin mahtuu Pierre Gasly, joka on kaksi sekuntia Jäämiehen edellä. Räikkönen on kiskonut takanaan olevaan Grosjeaniin 2,6 sekunnin eron.

Kierros 12/71: Verstappenilta kysellään tuntumaa renkaista. Vasemmassa eturenkaassa on selkeästi kulumaa, ja Verstappen valitteleekin tilanteella tiimiradioon. Hollantilaisen johto ennen Hamiltonia on 2,3 sekuntia.

Kierros 10/71: Magnussen nyt 17:ntenä, varikolla käynyt Ricciardo viimeisellä 20. sijalla. Magnusseninkin etusiivessä arvioidaan olevan vaurioita.

Kierros 9/71: Magnussen kutsuu tiimiradiossa Ricciardoa idiootiksi.

Kierros 8/71: Magnussen ei jätä Ricciardo vastaan tilaa, ja kolari tulee! Ricciardon etusiipi menee hajalle, monissa kohuissa marinoitu Magnussen putoaa 19:nneksi.

Kierros 8/71: Russell pyytää tiimiä katsomaan vasemman puolen katteita. Hän luulee, että sinne on voinut mennä kypärän visiiri. Russell on viimeisellä 20. sijalla.

Kierros 7/71: Väistämätön tapahtui: Leclerc kuittasi Räikkösen ohi. Monacolainen nyt seitsemäntenä, Kimi kahdeksannella sijalla.

Kierros 7/71: Albonia kehotetaan tiimiradiossa lyömään painetta Bottakselle, jotta suomalainen sortuisi virheisiin. Eroa nelos- ja viitossijoilla olevilla kuskeilla on puolisentoista sekuntia.

Kierros 6/71: Leclerc on jo aivan Räikkösen kannassa. Ohitus nopeammalla Ferrarin autolla on vain ajan kysymys, mutta toistaiseksi Jäämies pysyy edellä.

Kierros 5/71: Leclerc on noussut jo kahdeksanneksi. Monacolainen uhittelee pian Räikköstä.

Kierros 4/71: Räikkönen ohittaa Grosjeanin sisäpuolelta upeasti ja nousee seitsemänneksi! 

Kierros 3/71: Verstappen nakuttaa nopeimmaksi kierrokseksi 1.13,099. Hollantilainen on kiskonut kahden sekunnin eron Hamiltoniin, Red Bull kulkee.

Kierros 2/71: Sekä Leclerc että Ricciardo kuittaavat Norrisin ohi sijoille 11 ja 12. Räikkönen on pitänyt kahdeksannen sijansa.

Kierros 1/71: Leclerc parantaa asemiaan, tiukkaa kisaamista Norrisia vastaan. Hyvä etteivät osu yhteen, kun autojen kyljet käyvät lähellä toisiaan!

Lähtö: Verstappen pitää asemansa kärjessä. Hamilton ampuu liikkeelle ilmiömäisesti ja ohittaa Vettelin. Hamilton toisena, Vettel kolmantena, Bottas pitää neljännen sijansa.

-----------------------------------------------

Kello 19.12: Hamilton valittaa, ettei ole saanut jarrulämpöjä tasaiseksi etuakselilla. Mersu-kuskilla haasteita juuri lähdön alla.

Kello 19.10: Kuljettajat ovat nyt lämmittelykierroksella. Kohta tapahtuu!

Kello 19.09: Sateen todennäköisyys arvioidaan olemattomaksi. Pilvet ovat kaikonneet, ja kirkas, lämmin sää hellii Brasiliassa.

Kello 19.04: Max Verstappen on menettänyt tällä kaudella kärkikuskeista eniten sijoituksia lähdössä, hiukan yllättäenkin. Pysyykö nyt paketti ykkösruudusta lähtiessä kasassa?

Kello 18.57: Nopeimman kierroksen veikkaus käynnissä. Toni Vilander povaa nopeimman kierroksen nakuttavaksi kuskiksi Alexander Albonia – perusteluna, että thaikuski jäänee muusta kärkijoukosta ja voi sitä kautta kisan kuluessa keskittyä suorituskyvyn hakemiseen yksittäisellä kierroksella.

Ossi Oikarinen puolestaan ennustaa Sebastian Vettelin ajavan nopeimman kierroksen, kun saksalainen tarvitsee MM-sarjassa kolmossijasta taistellessaan pinnoja.

Kello 18.54: Brasilian kansallishymni kajahtaa käyntiin. 

Kello 18.50: F1-rengastoimittaja Pirellin kilpailujohtaja Mario Isola arvelee Tomi Tuomisen haastattelussa kovankin renkaan olevan tänään mielenkiintoinen vaihtoehto. Talleilla ovat Brasiliassa niiden lisäksi pehmeät ja keskikovat kumit, joiden molempien on ennakoitu olevan pääasiallisessa käytössä.

Kello 18.41: Räikkönen kertoo kuskiparaatissa nauttivansa aina tulla Brasilian tunnelmiin ajamaan. Suomalainen muisteli, että maailmanmestaruuden varmistuminen 2007 Brasiliassa oli "spesiaalipäivä".

Paikallinen toimittaja mainitsi Räikkösen olevan Brasiliassa suosittu. Jäämies tokaisi, että on hyvä yhdistelmä, kun brasilialaiset itse ovat äänekkäitä ja hän on vastapainoksi hiljainen.

Kello 18.39: Brasiliassa on ollut toistaiseksi aihetta iloon myös Haasilla, joka onnistui saamaan molemmat F1-autonsa aika-ajojen päätösosioon ensimmäistä kertaa sitten toukokuussa käydyn Espanjan GP:n. Välissä ehti olla 14 GP:tä, joissa vähintään toinen kuski jäi Q3:n ulkopuolelle.

Romain Grosjean lähtee kisaan seitsemäntenä, Kevin Magnussen yhdeksäntenä.

Kello 18.32: Siinä missä MM-sarjan kaksi ensimmäisen sijan kohtalo on varmistunut – mestariksi Hamilton, kakkoseksi Bottas – kolmossijasta käydään vielä tiukkaa kamppailua. Leclerc on tällä hetkellä kolmosena, 14 pistettä Verstappenin ja 19 pinnaa Vettelin edellä. Brasilia on F1-kauden viimeistä edellinen kisa: myöhemmin käydään enää Abu Dhabin GP.

Verstappen ja Vettel starttaavat kisaan eturivistä, ja heillä on loistopaikka nousta pistetaistelussa vähintäänkin monacolaisen kantaan.

Kello 18.29: Kovaa ohitusrumbaa on odotettavissa ainakin Ferrarin Leclerciltä, joka 10 lähtöruudun rangaistuksen pudottamana starttaa kisaan 14:ntenä. Kahdeksantena lähtevä Räikkönenkin voi tulla jo kisan alkupuolella monacolaisen liipaisimelle.

Kello 18.25: C Moren asiantuntija Toni Vilander alleviivaa, että hyvä ohituspaikka piilee etenkin leveässä ykkösmutkassa, joka antaa "monenmoisia mahdollisuuksia" sekä sisä- että ulkokautta. Vilander suosii itse kyseisessä mutkassa sisäpuolta – ulkokautta ohitusta hakiessa sisäpuolella oleva kuski pystyy vielä paremmin puolustamaan asemiaan.

Kello 18.22: Bottas summaa Tomi Tuomisen tuoreessa haastattelussa, että renkaiden toimimisessa on ollut vaikeuksia. Nastolalainen uskoo kuitenkin kisassa Mercedeksen "etulyöntiasemaan Ferrariin nähden" ja povaa tallinsa olevan "aika tasoissa" Red Bullin kanssa. Bottas korostaa, että ei ole mitään hävittävää, kun hän on MM-sarjan kakkossijan jo varmistanut. "Pistetään kaikki peliin."

Kello 18.16: McLarenin Carlos Sainz ei saanut aika-ajoissa lainkaan aikaa tauluun auton voimalähteeseen iskeneen vian takia. Sainz olisi lähtenyt joka tapauksessa kisaan joukon hänniltä, ja McLaren käytti tilaisuuden hyväkseen asentamalla espanjalaiskuljettajalle kokonaan uuden moottorin.

1:23
Valtteri Bottas: Ei vain päässyt kovempaa.

0:55
Kimi Räikkönen: Parempi kuin moni aikaisempi.

Kello 18.13: Voit kuunnella Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen aika-ajojen jälkeiset kommentit yllä olevilta videoilta.

Kello 18.09: C Moren F1-toimittaja Tomi Tuominen raportoi paikan päältä "kuumista tunnelmista". Ilman lämpötila pyörii 21,5 asteessa ja radan lämpötila on 30 °C. Odotuksissa on kuiva kisa, eikä sateen uhkaa ole ilmassa.

Kello 18.01: Räikkönen on uransa pisimmässä pisteettömässä putkessa: hän on jäänyt ilman pisteen pistettä jo seitsemässä GP:ssä tuubiin. Viime kisassa hän nousi 17. ruudusta lopulta 11:nnelle sijalle. Nyt kun Jäämies iskee kisaan kahdeksannelta pykälältä, on pistesijalle yltäminen realistisempi skenaario.

Kello 17.55:Brasilian GP:n lähtöjärjestys alla, olkaa hyvä. Ferrarin Charles Leclerc sijoittui aika-ajoissa neljänneksi, mutta sai moottoriosavaihdosten takia 10 lähtöruudun rangaistuksen, jonka myötä myös Bottas ja Räikkönen nousivat ruudukossa pykälällä.

 

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Sebastian Vettel, Ferrari

 

 

3. Lewis Hamilton, Mercedes

4. Valtteri Bottas, Mercedes

 

 

5. Alexander Albon, Red Bull

6. Pierre Gasly, Toro Rosso

 

 

7. Romain Grosjean, Haas

8. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

 

 

9. Kevin Magnussen, Haas

10. Lando Norris, McLaren

 

 

11. Daniel Ricciardo, Renault

12. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

 

 

13. Nico Hülkenberg, Renault

14. Charles Leclerc, Ferrari*

 

 

15. Sergio Perez, Racing Point

16. Daniil Kvjat, Toro Rosso

 

 

17. Lance Stroll, Racing Point

18. George Russell, Williams

 

 

19. Robert Kubica, Williams

20. Carlos Sainz, McLaren

 

* = Leclercille 10 lähtöruudun rangaistus moottoriosavaihdosten takia.

9:22
Videolla kuvaa, kun Max Verstappen kävi vuosi sitten käsiksi Esteban Oconiin.

Kello 17.48: Vuosi sitten Max Verstappen menetti Brasilian GP:n voiton dramaattisesti Lewis Hamiltonille, kun Esteban Ocon osui hollantilaiseen 25 kierrosta ennen maalia. Toiseksi sijoittunut Verstappen kävi kisan jälkeen kuumana ja tuuppi Oconia. Nyt Verstappenilla on oiva paikka kuitata viime vuoden pettymys, sillä hollantilainen lähtee kisaan paalupaikalta.

Verstappenilta on tänä vuonna nähty viitteitä aiempaa kypsemmistä otteista. Brasiliassa kysytään kuitenkin uutta lukua listaan. Kauden kolmatta voittoaan jahtaavalla hollantilaisella on paikka hoitaa homma tyylikkäämmin maaliin – ilmaisun laajemmassakin merkityksessä.

Viimevuotinen tapaus nousi Brasiliassa jälleen puheisiin, ja Verstappen jakoi siitä uudet kommentit.

Kello 17.48: Tervetuloa mukaan! Ennakkotunnelmat käynnistyvät MTV3:lla, C More Maxilla sekä C Moren suoratoistopalvelussa kello 18.00. Kisalähetys pääsee vauhtiin C More Maxilla ja C Moren suoratoistopalvelussa kello 19.05. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja