Romain Grosjean hämmästeli totaalista käännettä: "Uskomatonta"

Haas-talli onnistui saamaan molemmat F1-autonsa aika-ajojen päätösosioon ensimmäistä kertaa sitten toukokuussa käydyn Espanjan GP:n. Romain Grosjean piti Brasiliassa nähtyä suoritusta "uskomattomana".

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Välissä ehti olla 14 GP:tä, joissa tuskaista kautta ajanut Haas ei saanut molempia autojaan aika-ajoissa kymmenen kärkeen. Brasilian aika-ajoissa tapahtui kuitenkin käänne: Romain Grosjean oli kahdeksas ja Kevin Magnussen kymmenes, ja molemmat nousevat lähtöruudukossa pykälällä Ferrarin Charles Leclercin lähtöruuturangaistuksen myötä

– Tämä oli suurenmoista työtä tiimiltä. Molempien autojen saaminen Q3:een on uskomatonta, Grosjean sanoi Crash.netin mukaan.

Grosjean koki, ettei talli saanut täyttä vauhtiaan esiin vielä kolmansissa harjoituksissa. Niissä hän oli 16:s ja Magnussen 14:s.

– Minulla oli luottavaisuutta, että voisimme olla 11. sijan tuntumassa. Q2 meni todella hyvin, eikä Q3 ollut huono. Jäimme vain kaksi sekunnin sadasosaa siitä, että olisimme olleet parhaita lopuista, Grosjean viittasi seitsemänteen sijaan kärkitallien Red Bullin, Ferrarin ja Mercedeksen jälkeen. 

Tuolle sijalle aika-ajoissa ylsi Toro Rosson Pierre Gasly. Hänkin nousee pykälällä Leclercin lähtöruuturangaistuksen myötä.

"Kaikki irti"

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner kiteytti kuljettajakasikkonsa saaneen "kaiken irti autoistaan". Magnussen puolestaan iloitsi, että tänä viikonloppuna Haasilla voi olla "jotain, mistä taistella".

– Ei ole mitään, mistä olisi pettynyt. Rata ja olosuhteet olivat oikeat autollemme. Meillä on ollut vuoristorataa läpi vuoden, joten on yllätys, että pystyimme tekemään tämän, Magnussen kommentoi.

– Olisin yllättyneempi, jos pystyisimme viemään tämän loppuun huomenna (sunnuntaina). Tiedämme, että meillä on vähän vaikeuksia renkaiden hallinnan kanssa kisassa, tanskalainen jatkoi jalat maassa pitäen.

Lue myös:

    Uusimmat