Räikkönen nousi Bottaksen ohi palkintopallille – Verstappenin upea kisa tuhoutui karmealla tavalla

Kimi Räikkönen ylsi kolmanneksi tapahtumarikkaassa Brasilian F1-kisassa, jossa Max Verstappen menetti dramaattisesti voiton Lewis Hamiltonille.

Hamilton nousi kisan voittoon, kun loistavaa kisaa ajanut Verstappen joutui kierroksella ohitettavan Esteban Oconin kolaroimaksi 25 kierrosta ennen maalia.

Kimi Räikkönen otti Ferrarilla kolmannen sijan ja nousi palkintopallille jo 12. kertaa kuluvan kauden aikana. Hänen onnistui varikkopysähdyksensä jälkeen pitämään huomattavasti parempaa vauhtia kuin Valtteri Bottas ja tallikaverinsa Sebastian Vettel.

Kaksi kertaa pysähtymään joutuneista kuskeista Bottas jäi Red Bullin Daniel Ricciardon taakse viidenneksi ja Vettel jäi kuudenneksi.

Mercedes varmisti Interlagosin radalla viidennen peräkkäisen valmistajien maailmanmestaruutensa. Ferrari olisi tarvinnut Brasiliasta 13 pistettä kärkitallia enemmän pitääkseen jännityksen viimeiseen kisaan asti.

Verstappen ohitti kaikki kärkiautot

Toiseksi jääneelle Verstappenille toisen peräkkäisen voiton menettäminen oli karvas pala. Hän nousi avauskierroksilla ohi molemmista Ferrareista.

Hän kiri pitkällä ensimmäisellä stintillään ohi Bottaksen ja saalisti lopulta myös Hamiltonin edeltään.

Verstappenin kohtaloksi tuli kuitenkin kierroksella ohitettava Force Indian Ocon, jonka mutkaan jarrutus meni pitkäksi, ja auto syöksyi Red Bullin kylkeen pyöräyttäen Verstappenin radalle.

Bottakselta loistava lähtö

Kisan lähdössä Bottas onnistui nousemaan kolmannesta lähtöruudusta Vettelin ohi toiseksi. Hän pysähtyi kärkikuskeista ensimmäisenä ja joutui taipumaan taistelussa Räikköselle, joka tuli ohi loppua lähestyttäessä.

Myös 11. ruudusta nousua tehnyt Ricciardo pääsi Bottaksen edelle ja pystyi lopussa haastamaan myös Räikkösen palkintopallisijasta. Ferrarin suomalaiskuski ei kuitenkaan antanut tilaa ohitukselle.

Kaudesta on ajamatta enää kahden viikon kuluttua kisattava Abu Dhabin GP.

Brasilian GP:n lopputulokset: