MTV ratsasi viranomaisten kanssa helsinkiläisbaarin, josta oli tehty valituksia – katso videolta, miltä yöelämä näyttää keskellä koronaa!

5:05
Hyppää MTV Uutiset Liven mukaan baarien koronaratsiaan videolla.

Aluehallintovirastot saavat koronan myötä ilmoituksia ravintoloiden asiakkailta mahdollisista koronarajoituksiin liittyvistä ongelmista. Suuntasimme perjantai-iltana ratsaamaan baarin ja selvitimme, noudatetaanko rajoituksia oikein.

Malmilaiseen baariin on uskaltautunut viettämään iltaa noin neljäkymmentä ihmistä.

On kuitenkin huomioitava, että kyseisessä ravintolassa saisi olla asiakkaita samaan aikaan noin yhdeksänkymmentä nykyrajoitusten mukaan.

Väkeä ei siis ole runsaasti.

Aluehallintoviraston ylitarkastajat Pirkko Lamminpää ja Leena Piipponen ovat kiertäneet perjantaina jo viisi eri kohdetta ennen astumistamme baariin. Kuudenneksi kohteeksi valikoituneesta ravintolasta on tullut aluehallintovirastolle ilmoituksia, joiden mukaan paikassa ei muun muassa ole saatavilla tarpeeksi käsidesiä. 

Ylhäällä olevalta videolta selviää, pitivätkö nämä ilmoitukset todella paikkansa.

Monet ilmoitukset perättömiä

Kuluvana vuonna ravintoloiden tarkastuksia on ollut noin 120 Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella kuluvana vuonna. 

Määräyksiä on annettu viisi, joista kolmen aiheena ovat olleet asiakkaiden väliset liian pienet etäisyydet. Yhdessä paikassa aiheena oli aukioloaikojen rikkominen, jolloin ravintola määrättiin kiinni kahdeksi viikoksi.

Lamminpään mukaan suurin osa ilmoituksista paljastuu perättömiksi. Hän kuuluttaa myös ravintoloiden asiakkaiden vastuullisuuden perään.

– Kaikkea ei voi ohjata kädestä pitäen, pitää käyttää myös omaa maalaisjärkeä.

Miten ravintolaratsaus hoidetaan ja miltä yökerhoissa näyttää korona-aikana? Katso koko reportaasi ylhäällä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja