MTV:n tiedot: 23-vuotiaan naisen epäilty kouluiskukohde oli Vaasan ulkopuolella

Rikostoimittajat: Naisen epäillään suunnitelleen kouluiskua Vaasassa 10:35
Tiia Palmén ja Pekka Lehtinen kertovat, mitä suunnitellusta kouluiskusta tiedetään. Rikostoimittajat summaavat myös muut viime päivien kiinnostavimmat aiheet, kuten Helsingin keskustassa tapahtuneen ampumistapauksen.

MTV Uutisten tietojen mukaan kouluampumisen suunnittelusta epäillyn 23-vuotiaan vaasalaisnaisen kohde ei ollut Vaasassa vaan muualla Pohjanmaalla sijaitseva oppilaitos. 

Nainen otettiin kiinni viime viikon tiistaina Vaasassa Ristinummen kaupunginosassa pian sen jälkeen, kun poliisi oli saanut nettivinkin naisen julkaisemasta uhkausvideosta. Videolla nainen kertoo hyytävistä aikeistaan ja esittelee asettaan.

Nainen vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Nainen on asianajajan mukaan kiistänyt rikosepäilyt.

Myös toinen otettiin kiinni

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi otti epäiltyyn kouluiskun suunnitteluun liittyen viime viikolla kiinni myös miehen. Hänet kuitenkin vapautettiin kuulustelujen jälkeen. Miestä ei enää epäillä rikoksesta asiassa.

Poliisin epäilyjen mukaan 23-vuotiaan naisen tarkoitus oli surmata tai vahingoittaa useita ihmisiä. Poliisin mukaan kyseessä oli konkreettinen vaara- ja läheltä piti -tilanne.

Tapausta käsitellään myös keskiviikon Rikospaikassa klo 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat