Mainos

MTV:n taloustoimittaja Kärki: Nokia myi puhelimet aivan viimeisellä hetkellä

Microsoft pudotti Suomea järisyttävän yt-pommin tänään, kun se ilmoitti irtisanovansa enintään 2300 työntekijää ja lopettavansa Salon tuotekehitysyksikön. 

MTV:n taloustoimittaja Jussi Kärki sanoo, etteivät massiiviset irtisanomiset tulleet yllätyksenä. 

– Ensimmäinen merkki saatiin kesäkuussa, kun Stephen Elop sai potkut puhelinyksikön johdosta. Toinen merkki tuli aiemmin keväällä, kun Microsoft paljasti, että Nokian puhelimet myyvät huonosti ja tekevät tappiota. Kun tähän lisää sen, että suomalaisten luottamus ei alun perinkään ollut korkealla, että yhtiö alkaa tosissaan panostamaan tänne, niin ei tämä yllätys ei ollut, Kärki teroittaa. 

Myyntipäätös briljantti

Nokian johtoa on ryöpytetty sen tekemistä huonoista päätöksistä, jotka johtivat kännykkäliikennetoiminnan myymiseen Microsoftille. Itse myyminen oli kuitenkin Kärjen mielestä loistopäätös. 

– Pakko sanoa, että Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa myi puhelimet aivan viimeisellä hetkellä. Kauppaa on hehkutettu ympäri Eurooppaa. En uskalla edes arvioida, millainen Nokia olisi, jos sillä vielä olisi nämä tappiolliset puhelimet. Tällä hetkellä Nokia on vahva verkkolaitevalmistaja, jolla on vahva kassa ja karttayksikkö Here, jolle riittää ostajia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.