MTV kokeili: Tässä tabletissa ohukainen ja paksukainen kohtaavat

Kiinalaisen teknologiajätti Lenovon uusi Yoga Tablet pyrkii muotoilullaan erottumaan tabletkoneiden valtavirrasta.

Lenovon ratkaisu onkin kieltämättä melko mielenkiintoinen: Kahdeksantuumaisella näytöllä varustettu tabletti on erittäin ohut lukuunottamatta laitteen toisesta reunasta selvästi pullistuvaa sylinterimuotoista kohoumaa.

Plussaa

-Erinomainen akun kesto

- Jämäkkä ja innovatiivinen jalustaratkaisu

- Äänenlaatu

- Edullinen hankintahinta

Miinusta

- Epäsymmetrinen muotokieli jakaa mielipiteitä

- Äänenvoimakkuussäädin sijoitettu hankalasti alareunaan

-Takakuoren muoviosa hieman huteran oloinen

Pullistuman kohdalta tabletti on parin sentin paksuinen, kun taas ohuemmalta reunalta laite on vain joitakin millimetrejä paksu. Yoga tablet on täten merkillinen sekoitus ohukaista ja paksukaista.

Painavahkosta sylinteristä on kuitenkin yllättäviä käytännön hyötyjä:

Ensinnäkin siitä saa mainion otteen niin, että laitetta on vaivatonta pitää kiinni yhdellä kädellä.

Lisäksi se sisältää jäykästi saranoidun jalustan, joka toimii tabletin seisontatukena esimerkiksi videoita katsellessa. Jalustaa voi käyttää myös kallistukseen tabletin ollessa vaakatasossa pöydällä.

Jäykän metallirunkoisen sylinterin sisälle mahtuu lisäksi akku, joka mahdollistaa jopa 18 tunnin keston sekalaisessa käytössä.

Pullistumaan on upotettu myös stereokaiuttimet, jotka tuottavat keskimääräistä selvästi puhdikkaamman ja kirkkaamman äänentoiston.

Siinä missä metallinen jalustaosio on erittäin jämäkkä, niin tabletin ohuemman osion kuorimateriaali on puolestaan hieman huteran oloista mattapintaista muovia.

Jalustareunusta lukuunottamatta Yoga Tabetin näyttöä ympäröivät kehykset ovat melko kapeat. 

Yoga Tabetin näyttö ei yllä terävyydeltään ja väritoistoltaan markkinoiden parhaimpien näyttöjen tasolle. IPS-näytön tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä. Peruskäyttöä ajatellen näyttö ajaa kuitenkin asiansa ja katselukulmat ovat riittävät.

Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen Android 4.2.2, jota on muokattu selvästi. Merkittävin ero on siinä, että Androidin sovelusvalikko on ympätty suoraan kotinäkymän yhteyteen, oikealle puolelle. Erillistä sovellusnäppäintä ei siis ole ja kaikki laitteessa olevat sovellukset saadaan näkyviin, kun kotiruudusta pyyhkäistään oikealle.

Myös itse sovelluskuvakkeita on muokattu hieman normaalia kookkaammiksi. Huomasimme, että mikäli kuvakkeen teksti on liian pitkä, niin se ei mahdu kokonaisuudessaan näkyviin. Esimerkiksi "Play-kauppa" sovelluksen nimestä näkyy tekstikentässä vain "Play-kaupp".

Muotoilusta joko pitää, tai sitten ei

Lenovo Yoga Tablet 8 toimii mainiosti sohvasurffailulautana 1,2 GHz:n neliydinprosessorin vauhdittamana. Laitteessa on 16Gt:n tallennustila. Kapasiteettia voi kasvattaa jalustan alta löytyvän muistikorttipaikan avulla.

Käyttöjärjestelmä:Android 4.2.2
Prosessori:1,2 GHz -neliydinsuoritin
Kapasiteetti:16Gt, 1Gt RAM (+muistikorttipaikka)
Näyttö:8 tuumaa (1280 x 800)
Akku:6000 mAh (18 tunnin käyttöaika)
Mitat: 2,15 x 21,3 x 14,4 cm 401g
Kamera: Takakamera 5 Mp, etukamera 720p
Muuta:GPS, Bluetooth, micro-USB
Hinta249 e

Yoga Tabletin muotoilu varmasti jakaa mielipiteitä:

Selvästi silmiinpistävästä reunaratkaisusta saa napakan otteen ja sen sisältämä jalusta on kätevä eri tilanteissa. Toisaalta pullistuma on hieman oudon näköinen ja saa tabletin näyttämään epäsymmetriseltä. Pullistuma saattaa myös vaikeuttaa erilaisten markkinoilla olevien suojakuorien käyttöä.

Yoga Tablet 8:n hinta on noin 250 euroa. Tällä rahalla saa hyvällä akkukestolla varustetun laitteen, jota on pienen kirjan tavoin mukava pidellä yhdellä kädellä Facebookkaillessa ja netissä surffaillessa.

Yoga Tabletista on saatavilla myös 10-tuumainen versio, joka maksaa noin 300 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat