Mainos

MTV Digi kokeili: Miten Wonderboom-kaiuttimelle käy kun se heitetään järveen?

1:01

Kesä ja samalla rantalomailukausi on kovaa vauhtia käynnistymässä. Hietikolla on kiva kuunnella musiikkia ihoa käristäessä, mutta rannalle kannetussa äänentoistossa on kuitenkin ongelmansa. Kännykän oma kaiutin on riittämätön ja muhkeampien äänien luomiseksi tarvitaan turhan suuri kaiutin, joka on alituisessa vaarassa saada vaurioita veden äärellä.

Logitechin omistama Ultimate Ears on tuonut markkinoille melko nerokkaan ratkaisun rantaloikoilijalle. Wonderboom on kaakaomukin kokoinen tukevarakenteinen ja vedessä kelluva matkakaiutin, joka ei pelkää kovempaakaan menoa.

Plussaa:

-Kompaktin kokoinen

-Lujarakenteinen ja laadukas

-Pitkälle kantava ääni ulkotiloissa

-Kokoon nähden hyvä bassotoisto

-Akun kesto

-Hinta kohdallaan

Miinusta

-Ei miinuksia, käyttötarkoitukseensa erinomainen kaiutin

Kolhuilta suojattu kaiutin on varsin tyylikkäästi viimeistelty. Pienestä koostaan huolimatta se on todella tukevarakenteinen. Lieriömäinen kaiutin tarjoaa ääntä 360 asteen säteellä. Kännykästä laitetaan vain langaton Bluetooth-yhteys päälle ja valitaan listasta Wonderboom ja kaiutin on kuunteluvalmis.

Äänenlaatua voi luonnehtia äänekkääseen musiikinkunteluun sopivaksi. Äänenlaatu ei siis ole erityisen vivahteikasta tai hienostunutta, mutta yllättävän voimakasta ja kantavaa kaiuttimen kokoon nähden. Pienestä koostaan huolimatta Wonderboom pystyy tuottamaan myös hyvin matalia taajuuksiakin, soveltuen täten mainiosti rantapopin toistoon.

Kaiuttimen päällä on virtakytkimen lisäksi ns UE-painike, jonka avulla kappaleen toiston voi aloittaa tai pysäyttää, siirtyä seuraavaan kappaleeseen tai liittää kaksi erillistä Wonderboom-kaiutinta toisiinsa paremman äänentoiston luomiseksi. Kaiuttimen kyljessä on lisäksi suurikokoiset äänenvoimakkuuspainikkeet.

Wonderboomissa on IPX7-tason suojaus ja sen luvataan kestävän vettä metrin syvyyteen asti. Akun kerrotaan kestävän jopa kymmenen tunnin musiikinkuuntelun.

Wonderboomia saa eri väreissä ja sen hinta on 100 euroa. Tämä on kaiuttimen olemukseen, monikäyttöisyyteen ja äänenlaatuun nähden varsin kohtuullinen hinta.

Wonderboom soveltuu erinomaisesti käyttötarkoitukseensa, eli musiikin kuunteluun missä tahansa matkan päällä ollessa. Pienen kokonsa ansiosta se mahtuu helposti mukaan ja jämäkän rakenteensa ansiosta se ei helposti reissussa rähjäänny. Voimakas ääni kantaa hyvin ulkotiloissa ja kaiutin näyttää lisäksi trendikkäältä. Laitteen akku kestää voimakkaassakin kuuntelussa useita tunteja.

MTV Digi testasi vesitiiviyden heittämällä sen suoraan järveen. Kaiutin ei ollut moksiskaan kylmästä kylvystä. Kaiken lisäksi ääni kuulostaa välittömästi hyvin puhtaalta kun se nostetaan vedestä. Kokeilumme perusteella Wonderboomin voikin ottaa varsin huolettomasti mukaan vaikka uintireissullekin, jos niin haluaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.