MT: Prismojen ja Citymarketien sulkeminen uhkaa aiheuttaa vihannestuottajille jättitappiot: "Hävikissä puhutaan pahimmillaan miljoonista euroista"

3:07
PAM iski pöytään kovat panokset – lakkovaroitus koskeen nyt Prismojen lisäksi K-Citymarketteja

Kuun lopulla uhkaava muun muassa isojen hypermarketien, Prismojen ja Citymarketien, sulkeminen aiheuttaisi vihannestuottajille jopa miljoonatappiot, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Palvelualojen ammattiliitto PAM uhkaa ensi ja seuraavalla viikolla lakoilla, jos alan työehtoneuvotteluissa ei päästä sitä ennen eteenpäin.

PAMin mukaan lakon piirissä on noin 50 000 työntekijän työt.

Prismojen osalta lakon on määrä alkaa ensi viikolla, ja kestää torstaista perjantaihin. Citymarketien lakko alkaa PAMin mukaan seuraavalla viikolla ja kestäisi niin ikään torstaista perjantaihin. Lisäksi lakko koskee S- ja K-ryhmien keskusvarastoja.

"Se ei ole vaihtoehto, että vihannekset jätettäisiin myymättä"

Maaseudun Tulevaisuuden haastatteleman Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkasen mukaan lakoilla olisi mittavat vaikutukset.

– Hävikissä puhutaan pahimmillaan miljoonista euroista ja alkavista sadoista tuhansista kiloista, Jalkanen kommentoi lehdelle.

Närpiöläisen Närpes Grönsaker -osuuskunnan mukaan keskusliikkeiden osuus osuuskunnan myynnistä on jopa noin 80 prosenttia.

Osuuskunnan viikkotuotannon arvo on noin 1,7 miljoonaa euroa.

– Se ei ole vaihtoehto, että vihannekset jätettäisiin myymättä, kertoo Närpes Grönsaker -osuuskunnan myynti- ja markkinointijohtaja Jonas Lundström lehdelle.

Mahdollinen tuotekampanjakin söisi tuottaja- ja vähittäismyyntihintoja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja