Mozzarella-caesarsalaatti, paistettua graavattua lohta ja sinappi-maa- artisokkakastiketta 16.12.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Mozzarella-caesarsalaatti, paistettua graavattua lohta ja sinappi-maa- artisokkakastiketta:

Caesarkastike:


1dl sitruunamehua
1/2 prk anjovisfileitä
1dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa ja tarkista maku.

Sinappi-maa-artisokkakastike:


2 keltuaista
3 rkl dijonsinappia
1 rkl sokeria
3-4 pehmeäksi keitettyä maa-artisokkaa
suolaa,pippuria,tilliä (appelsiinimehua)
1 dl öljyäSekoita kaikki ainekset paitsi öljy keskenään monitoimikoneessa. Kun kastike- ainekset ovat sekaisin lisää öljy kapeana nauhana samalla voimakkasti vatkaten tai koneen käydessä, jotta kastikeesta tulee tasainen. Tarkista maku.

Graavattu lohi:


500g tuoretta lohifilettä
30g merisuolaa
2 tl sokeria
tilliä, valkopippuria,maustepippuria
2 tl konjakkia/ akvaviittia
Paista graavattulohi siivuina paistinpannulla.

Salaatti:


Esim: Romainesalaattia, Lollorossoa, Friseesalaattia ja Rucolaa
tuoretta basilikaa, timjamia
150-200g kirsikkamozzarellaa (tavallinen käy myös )
1 rasia kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
2 vaaleata leipäsiivua
4 pekonisiivua
6 kpl keitettyä puikulaperunaa
parmesaania
Pese salaatit hyvin ja kuivaa. Pirskauta tomaateille ja mozzarellalle oliiviöljyä ja laita päälle yrttejä kuten basilikaa, timjamia. Mausta pippurilla sekä suolalla.
Paloittele leivät kuutioiksi sekä paloittele pekonit ja perunat. Paista leipäkuutiot (krutongit), pekonit ja perunat oliiviöljyssä ja valuta ylimääräiset rasvat pois. Raasta parmesaani "tukeviksi lastuiksi".
Kokoa lautanen laittamalla isolle lautaselle erikseen salaatti ja cesarkastike, kirsikkatomaatit ja mozzarella, paistetut lohet ja sinappi-maa-artisokkakastike sekä paistetut krutongit,pekonit ja perunat.

Lue myös:

    Uusimmat