Motörhead: Live At Brixton Academy

(SPV 2003)

Motörheadin uusin live-tupla sisältää bändin lokakuussa 2000 heittämän 25-vuotisjuhlakeikan kokonaisuudessaan. Meno on niin karua ja hyytävää kuin vain yhdellä maailman parhaista ja ainutlaatuisimmista bändeistä voi. Synttäribileisiin oli panostettu ja nykyinen Motörhead-kolmikko - Lemmy, Phil Campbell ja Mikkey Dee - oli hyvässä vedossa. Keikkasettikin oli täynnä bändin kuolemattomia klassikoita, joten moottoripäille tämä levy on taattua hurmosta.

Aivan kritiikittä ei tätä pakettia sulata silti kaltaiseni Motörhead-räimeelle sielunsa myynytkään. Levyn 23 biisistä peräti 17 on julkaistu jo vuonna 2001 25 & Alive Boneshaker -DVD-cd -tuplassa. Tuo komea paketti löytynee jokaisen bändin ystävän hyllystä ja on tätä levyä huomattavasti antoisampi kokonaisuus. Siinä synttärikeikan tunnelmista pääsee nauttimaan kuvankin kera. Brixton-tuplan ongelma on myös, ettei cd-kansista löydy muutamaa valokuvaa lukuun ottamatta minkäänlaista informaatiota. Kuluttajalle ei kerrota edes äänityspäivämäärää saati sitä, että lavalla vierailevat Lemmyn ja kumppaneiden kutsumina mm. kaikkien aikojen paras Motörhead-kitaristi Fast Eddie Clarke ja Queen-kitaristi Brian May.

Lieköhän levyfirman tarkoitus huijata jo Boneshakerin hankkineetkin ostamaan levy luullen sitä eri keikaksi. Motörhead on yhä parasta mahdollista raakaa rock-raivoa, mutta pienoinen rahastuksen maku tällä kertaa jää.

Teksti: Sami Ruokangas

Lue myös:

    Uusimmat