"Mörkö" Anttilaa arvosteltiin ennen MM-turnausta – Mikael Granlund lyö näillä sanoilla luun kurkkuun

Ennen jääkiekon MM-kisoja ei tarvinnut etsimällä etsiä internetin syövereistä arvosteluja, joissa kyseenalaistettiin Marko Anttilan paikka Suomen joukkueessa. Mikael Granlund tekee selväksi, miten suuresta pelaajasta Leijonien kannalta on kyse.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Marko Anttilan kausi seurajoukkuetasolla ensin KHL:n Jokereissa ja keväällä SM-liigan Ilveksessä ei ollut säkenöivä. Anttila sai arvostelua osakseen myös muun muassa liikkeestään.

Näissä arvosteluissa jätettiin vähemmälle huomiolle se, millainen arvo ja johtajuus Anttilalla on Jukka Jalosen valmentamassa Suomen maajoukkueessa ollut. Ja millainen isojen pelien mies hän on, viimeksi Pekingin olympialaisissa. Hannes Björninen ohjasi tuolloin finaalissa Venäjän olympiakomitean joukkuetta vastaan juuri Anttilan maalia päin toimittaman kudin häkkiin – ja se oli 2–1-voittomaali.

Anttilan maalitili Suomen MM-turnauksessa jäi avaamatta lohkovaiheessa, mutta kun isot pelit käynnistyivät, "Mörkö" alkoi tehdä mitä tahtoo.

Suomi oli Tampereella MM-puolivälierässä 0–2-tappiolla Slovakiaa vastaan, kun Anttila nosti Leijonat kahdella maalillaan tasoihin. Anttila tarjoili vielä varsinaisen peliajan viime hetkillä syötön Saku Mäenalaselle, jolla oli mukava työ naulata viimeinen maali, 4–2, tyhjään rysään.

Mikael Granlund antoi ottelun jälkeen Anttilalle isoa tunnustusta.

– Onhan tämä hienoa. Varsinkin se ensimmäisen erän lopun maali oli tosi tärkeä oikeassa paikassa. Sitten toisen erän tasoitusmaali, Granlund virkkoi ja jatkoi:

– Se koko kenttä (Anttilan rinnalla Björninen ja Mäenalanen) pelasi tänään tosi hienosti ja oli yksi isoimmista syistä, että voitettiin peli.

Granlund paalutti painavin sanoin, millainen arvo Anttilalla Leijonille on.

– Hirvittävän iso arvo. Tänään teki kaksi maalia ja sai meidät tasoihin. Ei olla taidettu vielä yhtään maalia päästää alivoimalla. Äijät ovat siinä isossa vastuussa, Granlund sanoi viitaten myös pitkällä mailalla operoivan Anttilan alivoimavastuuseen.

– Upea pelaaja ja onnellinen hänen puolestaan. Tärkeä koko joukkueelle.

"Yksi harvoista hetkistä"

Granlund kehui myös Slovakiaa, jota vastaan oli hänen mukaansa "vaikea saada mitään aikaan", kun Leijonat joutui usein lujan paineen alle.

– He pelasivat kyllä hyvin varsinkin ekassa erässä. Ei päästy sen kovan paineen alta, eikä oltu ihan parhaimmillaan kiekon kanssa. Kaikki kunnia heille, ei ollut helppoa pelata siellä missään nimessä.

Leijonissa korostettiin kuitenkin kärsivällisyyttä.

– Tiedettiin, että meidän piti parantaa. Löydettiin keinot voittoon ja parannettiin koko ajan loppua kohti. Hyvä voitto.

Granlundilla oli itsellään oleellinen panos Sakari Mannisen viimeistelemään Leijonien 3–2-voittomaaliin, vaikka ei siitä tehopistettä saanutkaan.

– "Härski" (Teemu Hartikainen) antoi hyvin. Siellä ei hirveästi ollut aikaa päästä keskialueen yli kiekon kanssa. Se oli yksi harvoista hetkistä.

– Ajattelin, että koetetaan pysyä kiekossa. Hieno maali "Manelta". Jeren (Sallinen) hieno esityö siihen myös. Tärkeä ja iso maali meille.

Suomi pelaa lauantaina MM-välierässä Yhdysvaltoja vastaan. Joukkueet kohtasivat jo lohkovaiheessa, jolloin Leijonat voitti 4–1.

Lue myös:

    Uusimmat