Leijonien ratkaisija Sakari Manninen teki Mörkö-Markoon liittyvän paljastuksen – "Onhan sille asialle naureskeltu"

Löikö Mörkö sisään, oli torstain teemakysymys, kun Leijonat kaatoi puolivälieräottelussa Slovakian 4–2. Ratkaisumaalista vastannut Sakari Manninen paljasti, että ikoninen kysymys on ollut pinnalla myös joukkueen sisällä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonien kannalta torstain puolivälieräottelu alkoi vaikeasti, kun Slovakia karkasi nopeasti 2–0-johtoon.

Luotto ei kuitenkaan horjunut.

– Oli koko ajan tunne siitä, että pitää vain saada homma liikkeelle. Katselimme vähän alussa, että mitähän tässä käy. Ei sillä tavalla voiteta pelejä. Kaveri meni ihan ansaitusti johtoon. Se oli herätys meille. Teimme ensimmäisen erän loppuun ison maalin ja vielä tasoitus toisen erän alkuun. (Niklas) Friman syötti ensin, "Mörkö" (Marko Anttila) ohjasi ja painoi vielä toisen. He antoivat tosi hyvän panoksen siihen, Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Sakari Manninen mietti MTV Urheilulle.

Manninen oli lopulta Leijonien sankarihahmo Anttilan kanssa. Hän kun vastasi ottelun voittomaalista.

– (Mikko) Lehtonen toimitti kiekkoa maalille ja (Jere) Sallinen voitti kaksinkamppailun. Hän sai sitä vähän käännettyä mulle. He tekivät siinä ison työn. ”Mikke” (Mikael Granlund) tuli alueelle ja sai pidettyä kiekon siellä. Saimme vähän myllyä käyntiin. Itse osumassa saattoi sanoa, että se oli helppo työ. Ehdin vain lyödä ensimmäisenä. Siinä tapahtui paljon hyviä asioita ennen sitä, Manninen kävi maalia läpi.

Mannisen ratkaisuosuma näkyy videona jutun yläreunasta.

Leijonat nousi vaikeuksien kautta voittoon ja nappasi paikan neljän parhaan joukosta.

– Kaikki haluavat aloittaa pelin hyvin ja onnistua heti alkuun, mutta aina se ei onnistu. Nyt lähdimme takamatkalta. Tuo oli hyvä kokemus meille, Manninen mietti.

Illan iso nimi oli Marko Anttila, joka paukutti tehot 2+1. Pinnalla oli yksi ikoninen heitto.

– Onhan sille naureskeltu, että löikö Mörkö sisään. Tiesimme, että ei tässä mitään hätää. Sitten kun pudotuspelit alkavat, niin Mörkö on paikalla ja lyö sisään. Niin se meni tänäänkin, Manninen hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat