Mainos

Moottoripyöräjengit selvittelevät välejään Oulussakin

Moottoripyöräkerhojen jäsenten kiristyneet välit näkyvät selvästi myös Oulussa.

KRP:n mukaan paikkakunnalla toimii tällä hetkellä kolme suurta ryhmittymää: Helvetin enkelit, Bandidosiin kuuluva Diablos Mc ja pari vuotta sitten perustettu United Brotherhood. Viimeksi viime viikonloppuna UB:n kerhon jäsenet ottivat yhteen ei-jengiläisten kanssa paikallisessa ravintolassa.

Syyskuussa vuorostaan kerhojen välinen yhteenotto oli hyvin lähellä, kun ravintolan edustalle alkoi suusanallisen riidan päätteeksi kerääntyä porukkaa. Paikalle oli tuolloin kerääntynyt jo parikymmentä moottoripyöräkerholaista.

– Poliisin nopea väliintulo esti tuolloin sen, ettei mitään pahempaa ehtinyt tapahtua. Onneksi vastaavanlaisia yhteenottoja ei ole ollut sen jälkeen, keskusrikospoliisin rikoskomisario Ari Pekka Kouva kertoo.

Poliisin mukaan moottoripyöräjengien jäseniä on kaupungissa kymmeniä. Pelkästään Diablos Mc:llä jäseniä arvioidaan olevan noin 10-15.

Tanskassa ja Ruotsissa kerhojen välit ovat tänä vuonna kiristyneet tuntuvasti. Tämän uskotaan vaikuttavan myös Ouluun.

– Muiden maiden jengien välien kiristymisellä on vaikutusta myös tänne. Se näkyy siinä, että miesalivoimaa eri kerhoissa on nyt alettu paikkaamaan. Riskit yhteydenottoihin ovat samalla myös kasvaneet, Kouva jatkaa.

Moottoripyöräjengit tuovat tullessaan uhkailua, perintää, huumekauppaa ja pahoinpitelyjä.

– Kerhon jäsenillä on usein rikollistausta. Ja kerhoissa on jäseniä, joiden jo yksittäinen toiminta voi johtaa jengien väliseen yhteydenottoon. Se on selvä riski kentällä, Kouva jatkaa.

Poliisin mukaan moottoripyöräjengit pitävät Oulua tärkeänä kaupunkina. Monet haluavat pohjoista valtaa, ja toisaalta Oulu on kasvava teollisuuskaupunki, jossa markkinoita riittää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.