Monipuolinen ruokavalio peittoaa vitamiinipillerit

Vitamiini- ja mineraalivalmistepurkkien kyljessä pitäisi lukea, ettei pillereillä tule korvata monipuolista ruokavaliota, ehdottaa EU:n komissio. Komissio haluaa yhtenäistää ravintolisiä koskevia säädöksiä varmistaakseen, että kuluttajat todella tietävät mitä yhä kasvan suosion saaneet pilleripurkit sisältävät. Samalla kuluttajille tehdään selväksi, että lisäravinteita kaipaavat vain tietyt erityisryhmät. Suurin osa ihmisistä saa tarvitsemansa ravintoaineet tavallisesta ruuasta.

Komissio ehdottaa, että lisäravinnepakkauksessa on kerrottava tuotteen suositeltu päiväannostus sekä varoitettava annostuksen ylittävästä käytöstä. Tuotteen päältä olisi löydyttävä myös luettelo sen sisältämistä aineista ja niiden pitoisuuksista. Komissio kieltäisi väitteet, että tuotteet ehkäisevät, hoitavat tai parantavat jotakin sairautta tai vaivaa.

Raaka-aineet tieteelliseen syyniin

Kuluttajakomissaari DAVID BYRNEN mukaan lainsäädännöllä pyritään varmistamaan, että lisäravinteissa käytetyt raaka-aineet ovat turvallisia ja että ne ovat läpäisseet riippumattoman tieteellisen arvioinnin. Ehdotukseen sisältyy positiivilista aineista, jotka komission elintarviketiedekomitea on hyväksynyt ravintolisien valmistukseen. Vaikuttavien aineiden pitoisuuksille asetetaan myös ylä- ja alarajat.

Ehdotettu lisäravinnesäädös on osa komission Valkoista paperia ruuan turvallisuudesta. Ruokaturvallisuuspaketin on määrä astua voimaan vuonna 2002. Tuotteet, jotka eivät täytä uusia säädöksiä on vedettävä markkinoilta viimeistään kesäkuussa vuonna 2004. (Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja