Monen kaalin keitto 23.8.1999

toim. Kati Nappa
1 sipuli
1/2 purjo
4 porkkanaa
pala juuriselleriä
pala palsternakkaa
lohko keräkaalia
1 kyssäkaali
1-2 lehtikaalin lehteä
1/2 kukka- ja/tai parsakaalia
loraus öljyä
4-5 viipaletta pekonia
150-200 g palvikinkkua
n. 1,2 l vettä suolaa, mustapippuria
persiljaa ym yrttejä

Silppua pekoni ja kuutioi palviliha. Hienonna sipuli ja/tai purjo. Kuutioi porkkanat, selleri, palsternakka ja kyssäkaali. Suikaloi kaali ja lohko kukka- ja/tai parsakaali ja silppua lehtikaali. Lorauta kasariin vähän öljyä ja kuullota pekonia ja palvikuutioita hetki. Lisää sipulit, juurekset ja kaalisuikaleet ja kuullota hetki.
Kaada joukkoon kiehuva vesi. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min . Lisää kukka- ja parsakaalin nuput ja suikaloitu lehtikaali. Hauduta vielä viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta keitto mustapippurilla ja yrteillä sekä tarpeen mukaan suolaripauksella. Tarjoa höyryävä, tuoksuva keitto hyvän leivän kera.

Lue myös:

    Uusimmat