Mökkikauppa käy vilkkaana

Kesäkuun alkuun mennessä tehtiin noin 3400 lomakiinteistökauppaa, ilmenee Maanmittauslaitoksen ennakkotiedoista. Neljä kymmenestä kaupasta oli tonttikauppoja ja loput kiinteistökauppoja. Myydyistä kiinteistöista rantaan rajoittuvia oli runsaat 60 % ja niin sanottuja kuivan maan tontteja ja mökkejä oli 40 %.

Rantakaava-alueilla myytiin alkuvuonna 445 rakentamatonta tonttia, mikä on viidenneksen vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Hintataso on pysynyt suunnilleen ennallaan. Rantakaavatonttien keskihinnat vaihtelevat siten, että kalleimpia tontit olivat Varsinais-Suomessa, 49 mk/m2, ja halvimpia Pohjois-Savossa, 16 mk/m2. Kaava-alueen ulkopuolinen rantatontti maksoi keskimäärin 20 mk/m2, nousua on 11 %. Korkeimpia hintoja maksettiin Kanta-Hämeessä, keskimäärin 40 mk/m2 ja alhaisimpia Lapissa, 9 mk/m2.

Etelä-Suomen keskusten lähellä hinnat nousivat selvästi. Joissakin Uudenmaan kunnissa oli merenrantamökin keskihinta jo yli 700 000 mk. Ilman omaa rantaa oleva rakentamaton lomatontti maksoi keskimäärin 8 mk/m2 ja rakennuksineen 130 000 mk.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja