Mökkijuhannuksen muistilista – ethän unohda näitä!

Suomalaiseen juhannukseen kuuluu hyvää ruokaa, juomaa, lämmin sauna ja mukavaa ajanviettoa yhdessä. Jotta juhla sujuisi mahdollisimman rattoisasti, tarkasta Koti-osion laatiman muistilistan avulla, että olet ottanut huomioon kaiken tarvittavan.

Suuntaat sitten juhannukseksi omalle tai vuokramökille, on mukanasi taatusti tavaraa melkoinen määrä – ja aivan yhtä taatusti jotain unohtuu!

Koti-osio laati muistilistan juhannuksen viettäjille, jotta kaikki tarvittava on taatusti mukana.

Huolehdi kodistasi:

– Huolehdi tyhjäksi jäävästä kodistasi: irrota sähkölaitteet pistorasioista, tyhjennä jääkaappi ja roskikset ja tarkasta, että kaikki ikkunat ovat varmasti kunnolla kiinni.
– Ovathan vakuutuksesi ajan tasalla?
– Opettele ensiapuohjeet ja laita hälytysnumerot talteen jo kotona.

Muista mökillä:

– Tutustu sääennusteeseen ja varaudu siihen. Vaikka luvataan hellettä, pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetta – ennusteet kun ovat nimensä mukaisesti vain ennusteita.
– Tutustu mökkipaikkakunnan juhannusohjelmaan etukäteen.
– Vuokramökille mentäessä tarkasta, missä lähin kauppa sijaitsee.
– Jos aiotte nauttia alkoholia, varaa mukaan alkometri, jotta voitte puhalluttaa itsenne ennen kotimatkan alkua.
– Huolehdi veneturvallisuudesta, mikäli aiotte mennä vesille juhannuksena. Muista, että alkoholin vaikutuksen alaisena se on hengenvaarallista.
– Huvikalastus kuuluu jokamiehenoikeuksiin, joten onkimiseen ette tarvitse lupia. Heitto- ja vetouistelu, katiska- ja verkkopyynti sekä ravustus vaativat kuitenkin aina kalastuksenhoitomaksua.Kalastusluvat saat kätevästi myös netistä.
– Muista huolehtia lasten turvallisuudesta: älä jätä uimataitoisiakaan lapsia vartioimatta uintireissulla, kiinnitä huomiota ympäristöön esimerkiksi myrkyllisten kasvien ja vaarallisten jyrkänteiden osalta.

Pakkaa mukaan mökille:

– Täydennystä ensiapulaukkuun: muun muassa särkylääkkeitä, kyypakkaus, hyttysvoiteita, aurinkosuojavoidetta, lääkehiilijauhetta, allergialääkkeitä, punkkipihdit, sakset ja pinsetit, haavanhoitotarvikkeita ja hydrokortisonivoidetta on hyvä ottaa mukaan – koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu.
– Puhtaat lakanat, pyyhkeet ja muut tarvittavat tekstiilit.
– Tarvitsetteko puita takkaan tai saunanpesään?
– Onko paikan päällä grilli ja tarvittavat sytytysvälineet?
– Varaa aktiviteettejä myös sadepäiville, etenkin jos mukana on lapsia: lautapelien ja hyvien kirjojen kanssa loma sujuu sisälläkin.
– Varaudu siihen, ettei kaikkea löydy mökiltä: ota mukaan esimerkiksi varalamppu, tulitikkuja ja puhelimen laturi.

Kuvat: Lehtikuva/ Shutterstock

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja