Mökkijuhannuksen muistilista – ethän unohda näitä!

Suomalaiseen juhannukseen kuuluu hyvää ruokaa, juomaa, lämmin sauna ja mukavaa ajanviettoa yhdessä. Jotta juhla sujuisi mahdollisimman rattoisasti, tarkasta Koti-osion laatiman muistilistan avulla, että olet ottanut huomioon kaiken tarvittavan.

Suuntaat sitten juhannukseksi omalle tai vuokramökille, on mukanasi taatusti tavaraa melkoinen määrä – ja aivan yhtä taatusti jotain unohtuu!

Koti-osio laati muistilistan juhannuksen viettäjille, jotta kaikki tarvittava on taatusti mukana.

Huolehdi kodistasi:

– Huolehdi tyhjäksi jäävästä kodistasi: irrota sähkölaitteet pistorasioista, tyhjennä jääkaappi ja roskikset ja tarkasta, että kaikki ikkunat ovat varmasti kunnolla kiinni.
– Ovathan vakuutuksesi ajan tasalla?
– Opettele ensiapuohjeet ja laita hälytysnumerot talteen jo kotona.

Muista mökillä:

– Tutustu sääennusteeseen ja varaudu siihen. Vaikka luvataan hellettä, pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetta – ennusteet kun ovat nimensä mukaisesti vain ennusteita.
– Tutustu mökkipaikkakunnan juhannusohjelmaan etukäteen.
– Vuokramökille mentäessä tarkasta, missä lähin kauppa sijaitsee.
– Jos aiotte nauttia alkoholia, varaa mukaan alkometri, jotta voitte puhalluttaa itsenne ennen kotimatkan alkua.
– Huolehdi veneturvallisuudesta, mikäli aiotte mennä vesille juhannuksena. Muista, että alkoholin vaikutuksen alaisena se on hengenvaarallista.
– Huvikalastus kuuluu jokamiehenoikeuksiin, joten onkimiseen ette tarvitse lupia. Heitto- ja vetouistelu, katiska- ja verkkopyynti sekä ravustus vaativat kuitenkin aina kalastuksenhoitomaksua.Kalastusluvat saat kätevästi myös netistä.
– Muista huolehtia lasten turvallisuudesta: älä jätä uimataitoisiakaan lapsia vartioimatta uintireissulla, kiinnitä huomiota ympäristöön esimerkiksi myrkyllisten kasvien ja vaarallisten jyrkänteiden osalta.

Pakkaa mukaan mökille:

– Täydennystä ensiapulaukkuun: muun muassa särkylääkkeitä, kyypakkaus, hyttysvoiteita, aurinkosuojavoidetta, lääkehiilijauhetta, allergialääkkeitä, punkkipihdit, sakset ja pinsetit, haavanhoitotarvikkeita ja hydrokortisonivoidetta on hyvä ottaa mukaan – koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu.
– Puhtaat lakanat, pyyhkeet ja muut tarvittavat tekstiilit.
– Tarvitsetteko puita takkaan tai saunanpesään?
– Onko paikan päällä grilli ja tarvittavat sytytysvälineet?
– Varaa aktiviteettejä myös sadepäiville, etenkin jos mukana on lapsia: lautapelien ja hyvien kirjojen kanssa loma sujuu sisälläkin.
– Varaudu siihen, ettei kaikkea löydy mökiltä: ota mukaan esimerkiksi varalamppu, tulitikkuja ja puhelimen laturi.

Kuvat: Lehtikuva/ Shutterstock

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.