Modernan koronarokotteesta yllättävä sivuvaikutus – täyteaineita ottaneiden kasvot turvonneet ja tulehtuneet rokotteen seurauksena

Ihotautilääkärin mukaan reaktiolle löytyy looginen selitys eikä täyteaineita käyttävien henkilöiden tulisi pelätä rokotteen ottamista.

Lääkeyhtiö Modernan kehittämän koronavirusrokotteen on havaittu aiheuttaneen tulehdusreaktioita henkilöillä, joilla on kosmeettisia täyteaineita. Asiasta uutisoi muun muassa ABC News.

Henkilöt, jotka saivat reaktion, olivat ottaneet täyteaineita eri aikoihin. Täyteaineita käytetään muun muassa ryppyjen silottamiseen sekä häivyttämiseen.

– Näillä potilailla oli turvotusta ja tulehdusta alueella, jolle täyteainetta oli laitettu. Pari potilasta oli ottanut poskitäytettä kuusi kuukautta ennen rokotetta ja yksi potilaista otti huulitäyteainetta kaksi päivää rokotuksen jälkeen, ihotautilääkäri Shirley Chin kommentoi ABC Newsille.

Reaktioita hoidettiin muun muassa antihistamiinilla. Kaikkien potilaiden reaktiot saatiin hoidettua.

Ihotautilääkärin mukaan havaituille reaktioille löytyy luonnollinen selitys, eikä rokotteen ottamista tulisi siksi pelätä täyteaineista huolimatta.

– Immuunijärjestelmämme toiminta tehostuu, kun otamme rokotteen. Niin sen kuuluukin toimia. Siksi on loogista, että immuunivastetta esiintyy niillä alueilla kehoamme, joissa on ainetta, jota ei luonnollisesti esiinny siellä.

Lääkeyhtiö Modernan rokonavirusrokote on saanut käyttöluvan Yhdysvalloissa. Moderna on hakenut käyttölupaa rokotteelleen myös Euroopassa. Yhtiön omien testien mukaan rokote antaa 94-prosenttisen suojan.

Lue myös:

    Uusimmat