MM-rallin ihmeputki jatkui hämmästyttävällä tavalla – kaikki alkoi Kalle Rovanperän ollessa 1-vuotias

Lankamaasta katastrofi M-Sportille: Loubet keskeytti penkkaosuman jälkeen 0:56
Katso! M-Sport Pierre-Louis Loubet koki kovan ulosajon Suomen MM-rallissa, mutta pystyi jatkamaan kisaa lauantaina.

M-Sport-talli venytti ennätyksellista pisteputkeaan MM-rallin osakilpailussa kuin ihmeen kaupalla Suomessa reilu viikko sitten. 

Kun M-Sportin Ott Tänak keskeytti vakavaan moottorivaurioon (video alla) ja Pierre-Louis Loubet koki rajun ulosajon Suomen MM-rallissa perjantaina, tiimin maagisen, vuonna 2001 käynnistyneen pisteputken uskottiin katkeavan. 

Ott Tänakin musertavat ongelmat jatkuvat: Ford hyytyi Lankamaan erikoiskokeella 3:04
Ott Tänakin musertavat ongelmat jatkuvat: Ford hyytyi Lankamaan erikoiskokeella.

Tänak ruksattiin pelistä pois nopeasti jo perjantaina, mutta M-Sportin mekaanikot taikoivat vielä Loubet'n Fordin ajokuntoon aikarajojen sisällä. Ranskalainen pystyi siis jatkamaan kisaa lauantaina, ja kun hän sijoittui lopulta WRC-kuskeista viidenneksi, M-Sport pääsi valmistajien pisteille. 

Pisteputki on nyt 290 osakilpailun mittainen. 

Talli on edellisen kerran jäänyt ilman valmistajien pinnoja vuoden 2001 viimeisessä kisassa, Britannian MM-rallissa. Toyotan nykymestari Kalle Rovanperä oli tuolloin vuoden vanha, ja Rovanperän Harri-isä ajoi Britanniassa toiselle sijalle. 

M-Sportilla oli tuolloin synkkä viikonloppu. MM-toivo Colin McRae keskeytti 4. erikoiskokeella ja Carlos Sainz vetäytyi kisasta toisena päivänä katsojan loukkaantumisen aiheuttaneen tilanteen jälkeen. Lopulta talli otti myös Mark Higginsin pois rallipolulta.

M-Sport on saavuttanut noiden 290 kisan aikana kolme valmistajien (2006-2007, 2017) ja kaksi kuljettajien (Sebastien Ogier 2017-2018) maailmanmestaruutta sekä 53 kisavoittoa ja 165 palkintosijaa.

Lähde: Dirtfish

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat