MM-kisojen kultasuosikki täydessä kriisissä – "Tuolla määrällä tyhmiä asioita ei kannata edes MM-kisoja jatkaa"

Suurena kultamitalisuosikkina jääkiekon MM-kisoihin lähtenyt Tshekki koki toisena pelipäivänä jo kisojen toisen tappionsa, kun Sveitsi niistä pisteet 5-2-voitolla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekki aloitti ottelun Filip Chytilin 1-0-osumalla, mutta kaksi maalia illassa iskenyt Gregory Hofmann tasoitti vielä ennen ensimmäistä erätaukoa.

Kolmanteen erään lähdettiin jo Sveitsin 3-1-johdossa. Samalla Tshekin nimekkäästä ja Euro Hockey Tourilla erittäin vahvasti esiintyneestä ryhmästä alkoi näkyä huolestuttavia turhautumisen merkkejä.

C Moren asiantuntija Karri Kivi hämmästeli muun muuassa NHL-tähti Jakub Vranan suututtumista sveitsiläisten puhtaista taklauksista. Hän peräänkuulutti erätaukokoppiin nopeaa pilvilinnoista palauttavaa puheenvuoroa.

– Joko sen tekee valmentaja tai joku kokenut pelaaja. Ei kannata edes peliin loppuun asti odottaa. Tuolla määrällä tyhmiä asioita ei kannata edes MM-kisoja jatkaa, Kivi arvosteli.

Ryhtiliikettä ei tapahtunut, vaan Sveitsi iski päätöserässä vielä neljännen ja viidennenkin osuman. Kaikkiaan kuritonta Tshekkiä vietiin neljästi ylivoimalla. Perjantaina Tshekki koki avausottelussaan tappion Venäjälle maalein 3-4.

Aikaa korjausliikkeelle on edelleen, mutta kivikovassa A-lohkossa Tshekille alkaa tulla pian seinää vastaan. Pelaamatta on yhä ottelut muun muassa Slovakiaa ja Ruotsia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat