Yleisurheilun MM-kisoissa jysähti maailmanennätys

Aidatun ratakierroksen maailmanmestari Femke Bol näyttää etenevän huippukunnossa kohti Pariisin olympiakesää. Hollantilainen juoksutähti paransi sisäradoilla 400 metrin sileän maailmanennätystään Glasgow'ssa.

Bol voitti matkan MM-finaalin ajalla 49,17 ja kohensi helmikuista ME-vauhtiaan seitsemällä sekunnin sadasosalla. Pari viikkoa sitten hän kellotti Hollannin mestaruuskisoissa aiemman ME:n 49,24. Hollanti otti kaksoisvoiton, sillä Lieke Klaverin aika 50,16 toi hopean.

Norjan supertähti Karsten Warholm kohtasi voittajansa sisäratojen 400 metrillä ensi kertaa sitten vuoden 2014. Belgialainen Alexander Doom kiri loppumetreillä norjalaisen ohi ja juoksi voittoon maansa ennätyksellä 45,25. Warholm otti hopean ajalla 45,34.

Miesten 60 metrin aidoissa Yhdysvaltain Grant Holloway uusi mestaruutensa ja kuorrutti finaalin kisaennätyksellä 7,29. Hän hallitsi pika-aitoja alkueristä finaaliin. Naisten 60 metrillä Saint Luciaa edustava Julien Alfred teki saarivaltion yleisurheiluhistoriaa ja kiirehti ykköseksi kauden kärkiajalla 6,98.

Kisaisännät britit ottivat toisena kisapäivänä kaksi mestaruutta, sillä Molly Caudery voitti naisten seiväshypyn tuloksella 480 ja Josh Kerr miesten 3 000 metriä ajalla 7.42,98.