MM-karkelot alussa - huima esiintyjälista

Jääkiekkoilun MM-juhlaan on kerääntynyt Helsingin Kauppatorille jo nyt suuri määrä yleisöä. Poliisin arvion mukaan torille oli saapunut noin 60 000 ihmistä kello 20:aan mennessä. Tungos on aivan käsin kosketeltava tämän jutun lopussa olevassa videossa.

Jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut Suomen jääkiekkomaajoukkue ei ehdi kansanjuhlaan Helsingin Kauppatorille vielä kello kahdeksaksi, kuten aiemmin oli arvioitu. Joukkueen toivotaan ehtivän paikalle noin klo 20.30-20.45.

Leijonajoukkueen saapuminen kotimaahan Slovakiasta myöhästyi 45 minuutilla, kun lento viivästyi.

Kauppatorin suurtilaisuuden alku on sujunut juhlatunnelmasta huolimatta rauhallisesti.

Jääkiekon MM 2011 -kultamitalijuhlat Kauppatorilla aiheuttavat poikkeuksia liikennejärjestelyihin Helsingissä.

Tilaisuudessa nähdään myös lukuisa määrä esiintyjiä. Lavalle nousevat ainakin Jare ja VilleGalle, Petri Nygård, Isäntä meidän, Tuure Kilpeläinen ja Sakari Kuosmanen, Vesa-Matti Loiri ja Poju. Kultajuhlat juontaa Heikki Paasonen.

– Tänään on ollut tarjontaa. Jokainen suomalainen artisti on soittanut tänään ja tarjonnut palveluitaan, kertoo projektijohtaja Pade Parkkonen juhlan toteuttavasta Eastway-yhtiöstä.

– Täällä on aamukuudesta lähtien rakennettu lavaa pystyyn.

Lava sijaitsee Kauppatorilla Presidentinlinnan puoleisessa päässä, ja esiintymissuunta on Mannerheimintielle päin. Järjestely on sama kuin esimerkiksi Lordin Euroviisuvoiton juhlissa vuonna 2007.

Kansanjuhla aiheuttaa poikkeuksia Kauppatorin läheisten katujen liikenteeseen.

Juhlivat jääkiekkofanit täyttivät eilen illalla kaupunkien keskustat ympäri maan. Meno hiljeni aamuun mennessä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat