Mitkä ovat Suomen suosituimmat urheilulajit?

Suomalaisia kiinnostavimmat urheilumuodot ovat jääkiekkoilu, mäkihyppy ja yleisurheilu. Näin kertoo tuore Sponsor Insightin laatima tutkimus.

Jääkiekkoilusta kiinnostuneita suomalaisia on haastattelututkimuksen mukaan 52,7 % väestöstä. Mäkihypyn kiinnostavuusaste on 49,3 %, yleisurheilun 45,4 % ja maastohiihdon 42,0 %.

Tutkimus suoritettiin 15.-22. helmikuuta välisenä aikana. Kolme neljästä suosituimmasta urheilumuodosta oli talviurheilumuotoja.

Muiden urheilumuotojen kiinnostavuus oli edellä mainittuja neljää merkittävästi alhaisempi. Esimerkiksi jalkapalloilusta kiinnostuneita suomalaisia on 30,9 % ja vaikkapa koripalloilusta kiinnostuneita vain 7,9 %.

Nuorimman ikäryhmän 15-29-vuotiaiden keskuudessa yleisurheilu on jääkiekkoilun jälkeen toiseksi kiinnostavin urheilumuoto, samoin 30-44-vuotiaiden keskuudessa. Kahdessa vanhimmassa ikäryhmässä yleisurheilu on kolmanneksi kiinnostavin.

Nuoriso ei seuraa urheilua kovin aktiivisesti. Lähes kaikkien urheilumuotojen kiinnostavuusaste on nuorimman väestönosan keskuudessa merkittävästi muita vähäisempi, aina jalkapalloilusta hiihtoon tai kilpa-autoiluun.

Erot eri sukupuolten kiinnostuksessa ovat merkittäviä. Yleisurheilusta ovat kiinnostuneita niin miehet kuin naiset lähes yhtä paljon. Miehistä kiinnostuksensa yleisurheilua kohtaan ilmaisi 48,5 % ja naisista 42,5 %.

Maantieteellisesti yleisurheilu kiinnostaa kaikkialla. Kiinnostus jokaisen viiden läänin alueella on jokseenkin tasavahvaa. Suurinta kiinnostus on Lapissa 49,3 % ja toiseksi suurinta Etelä-Suomessa 46,4 %.

Tiedusteltaessa kunkin urheilumuodon vahvuuksia, miellettiin yleisurheilu ennen muuta kansainväliseksi ja perinteikkääksi. Kolmanneksi suosituimmaksi määreeksi haastateltavat nostivat, että yleisurheilu lisää kansalaisten hyvinvointia.

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu suosituin tapahtuma

Suosituin kotimainen urheilutapahtuma suomalaisten mielestä on yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu, josta on kiinnostunut peräti 62,8 % väestöstä.

Toiseksi suosituin ovat hiihdon Salpausselän kisat ja kolmanneksi suosituin yleisurheilun Kalevan kisat. Yleisurheilun kotimaiset Eliittikisat yltävät 54,7 %:n suosiollaan kuudenneksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja