14-vuotiaana siepattu Elizabeth varoittaa: Opeta nämä asiat lapsillesi, jotta he pysyvät turvassa

Vuonna 2002 Elizabeth siepattiin kotoaan. Reddit-sivuston kyselyssä hän jakoi kullanarvoisia neuvoja turvassa pysymisestä.

Vuonna 2002 Elizabeth Smart siepattiin kotoaan. Amerikkalaisnainen oli karmivan tilanteen sattuessa vasta 14-vuotias. Veistä kantanut mies vei Smartin tämän sängystä samalla, kun Smartin sisko Mary katsoi avuttomana vierestä.

Kesti yhdeksän kuukautta ennen kuin Smart löydettiin.

Kidnappaus päätyi uutisiin, ja siitä tehtiin rikoksista kertovan tv-sarjan jakso. Sivullinen tunnisti Smartin televisio-ohjelmasta, ja hän pelastui.

Nykyisin Smart on naimisissa ja kahden pienen lapsen äiti. Hän työskentelee rikosaiheisen tv-ohjelman parissa. Nainen kertoo, että kidnappaajien taktiikoiden opetteleminen ja ymmärtäminen pelasti osaltaan hänen henkensä. Jokainen hänen tekemänsä päätös vankeuden aikana tähtäsi vapautumiseen.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Reddit-sivuston kyselyssä Smart jakoi kullanarvoisia neuvoja turvallisuudesta kaikille lapsille ja vanhemmille.

Vanhempi, opeta nämä lapsellesi:

1. Varmista, että lapsesi tietää, että häntä rakastetaan ehdoitta. Varmista, että lapsi tietää, mitä "ehdoitta" merkitsee.

2. Varmista, että lapsi ymmärtää, ettei kellään ole oikeutta satuttaa häntä tai pelotella häntä millään tavalla. Sillä, kuka (tätä tekevä) henkilö on, ei ole väliä: perhe, ystävä, uskonnollinen johtaja, yhteisön johtaja, ei väliä.

3. Jos joku satuttaa tai uhkaa lastasi millään tavalla, hänen täytyy kertoa sinulle.

4. Harjoitelkaa huutamista.

5. Kannusta ja opeta lapsiasi tappelemaan kidnappaajaa vastaan

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja