Antti Lindtman: SDP:n eduskuntaryhmä tukee bilekohun silmässä olevaa Marinia – "Pääministerikin on vain ihminen"

4:51
Näin SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kommentoi kohun vaikutusta Marinin luottamukseen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että eduskuntaryhmä tukee bilekohun keskiössä olevaa Sanna Marinia.

Lindtman kommentoi asiaa puolueen kesäkokouksesta Kuopiosta.

Tilaisuudessa käytiin ensin lävitse puolueen inflaatiopaketti, jonka jälkeen annettiin aika kysymyksille myös muista aiheista. Puolue ehdottaa esimerkiksi keinoja sähkön hinnan laskemiseksi nykyisessä energiakriisissä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että Marin oli lyhyesti informoinut eduskuntaryhmää juhlimisvideon vuotamisesta julkisuuteen. Hänen mukaansa ryhmän sisäisessä keskustelussa oli ilmassa paljon tukea ja sympatiaa. Hän katsoo, että videolla näkyy Marinin tanssivan ystäviensä kanssa.

Tästä kohu syntyi – Sanna Marin juhlii railakkaasti bilevideolla:

1:00

– En osaa nähdä siinä suurta ongelmaa, hän toteaa.

Hänen mielestään jokainen voi miettiä, miltä tuntuisi omalla kohdallaan, jos yksityistilaisuudessa kuvatut videot leviäisivät verkossa. Hän myös luottaa, että suomalaiset osaavat nähdä yksityiselämän ja pääministerin tehtävään liittyvän toiminnan eron.

– Pääministerikin on vain ihminen, hän toteaa.

Kysymystä siitä, voiko tapaus jotenkin vaikuttaa pääministeri-instituutiota kohtaan Lindtman ei lähde arvioimaan. Hän kertoo, että päivittäiseen eduskuntaryhmän työhön tapahtuneella ei ole vaikutusta.

– Meidän ryhmällä on luottamus pääministeriin, siitä ei ole epäiltystäkään.

Lindtman kertoo, ettei ryhmässä puhuttu siitä, pitääkö Marinin mennä huumetestiin. Hän sanoo, että asia on Marinin itse harkittava.

0:35
Pääministeri Marin kommentoi bilevideosta syntynyttä kohua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja