Pääministeri kommentoi bilevideon huumeväitteitä: "Itse en ole käyttänyt huumeita – en ole tietoinen, että lakia olisi rikottu"

Pääministeri Marin: “En ole itse käyttänyt huumeita” 0:32
Katso videolta Marinin kommentit bilevideosta esitetyistä huumeväitteistä.

Pääministeri Sanna Marinista (sd.) sosiaalisessa mediassa julkaistut videot ovat herättäneet keskustelua pääministerille sopivasta käytöksestä. Jotkin kommentoijat epäilevät tilaisuudessa käytetyn jopa huumeita.

Näin pääministeri kommentoi videon tapahtumia – ei ollut tarkoitettu julkisuuteen 11:49
Katso pääministeri Sanna Marinin koko haastattelu bilevideosta tästä. 

Pääministeri Sanna Marin kommentoi tänään Kuopiossa median tiedotustilaisuudessa sosiaalisessa mediassa kiertäneistä bilevideoista syntynyttä kohua. Videoilla pääministeri omien sanojensa mukaisesti tanssii, laulaa ja juhlii.

Yksityistilaisuudessa on Marinin mukaan nautittu alkoholia, mutta muita päihteitä ei ainakaan hänen tietääkseen ole käytetty.

Videolta kuultu puhetta "jauhosta"

Sosiaalisessa lediassa leviävien arvalilujen vuoksi pääministeri Marinilta kysyttiin myös hänen päihteidenkäytöstään kohuttuna bileiltana.

Toimittaja kysyi Marinilta, mitä tarkoittaa videolla ilmeisesti kuultava "jauhojengi"-sana.

– En osaa kertoa, en tiedä siitä mitään, Marin kommentoi.

Toinen toimittaja kuvasi videon dialogissa puhuttavan: "Tää tuntuu hyvältä, tuuppa tänne testaamaan", jauhojengi-ilmaukseen liittyen. 

–  En tiedä mikä tämä [termi] on, ja mihin sillä viitataan. Sen voin sanoa, että itse en ole käyttänyt huumeita, enkä mitään muuta kuin alkoholia, Marin vastasi kysymykseen.

Pääministeri Marin kommentoi bilevideosta syntynyttä kohua 0:35

Tiedotustilaisuudessa ollut toimittaja kertoi "jauhon" viittaavan Helsingin huumepiireissä usein amfetamiiniin tai kokaiiniin, ja huomautti ettei keskustelijoiden pöydässä näkynyt alkoholipulloa. 

Marin vastasi, ettei ole itse sanonut näin eikä tiedä, miksi videolla näin mainitaan.

– En ole nähnyt tai ole tietoinen siitä, että tällaista olisi ollut. Olen vain nähnyt sen, että ihmiset ovat tanssineet, laulaneet ja nauttineet alkoholia, minulla ei ole tietoa mistään muusta, Marin totesi.

Tästä kohu syntyi – Sanna Marin juhlii railakkaasti bilevideolla:

Näin pääministeri Sanna Marin juhlii bilevideolla – katso, mistä kohu syntyi 1:00

"En ole tietoinen, että juhlissa olisi rikottu lakia"

– Olen tehnyt täysin laillisia asioita, enkä ole myöskään ollut tilanteessa, jossa olisin nähnyt tai tiennyt muiden näin toimivan, Marin kertoi toimittajille.

Marin lisäsi myöhemmin, että ei ole tietoinen että juhlissa olisi millään tavalla rikottu lakia, ja ei siksi usko asian olevan poliisiasia. Hän kuitenkin kertoi, että asia on viranomaisten itsensä harkittavissa, eikä osaa kommentoida sitä.

– Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään salattavaa tai piiloteltavaa, enkä ole tehnyt mitään laitonta, hän kuittasi. 

Marin kertoo, ettei ole laskenut kuluneita alkoholiannoksia, mutta viettäneensä pitkää iltaa ystäviensä kanssa.

– Olen juonut mietoja alkoholijuomia, en vahvoja, hän lisäsi.  

Marin kertoo, että häntä ei ole kiristetty näillä tai muillakaan videoilla. Hän kertoo olleensa tietoinen, että häntä kuvataan, mutta luotti etteivät yksityistilaisuudessa kuvatut videot päätyisi julkisuuteen.

– Olen tästä todella harmissani, hän kertoi. 

Lue myös:

    Uusimmat