Mainos

Miten miehet pystyvät pitämään tunteet poissa seksisuhteesta? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi miehet pystyvät luontevammin pitämään tunteet poissa seksisuhteessa?

Tapailin noin 6-8 kuukauden ajan saman ikäistä (22v.) miestä seksin merkeissä. Päätin suhteen ensimmäisen kerran kesän jälkeen, kun huomasin kiintyväni kyseiseen mieheen. Hän kertoi, ettei hänellä ollut tunteita minua kohtaan, joten juttu päättyi siihen. Muutaman kuukauden päästä mies otti minuun yhteyttä ja juttu alkoi taas alusta. Yritin jälleen kerran ajatella suhteen pelkkänä seksisuhteena, mutta en pystynyt siihen. Tiedostin uudestaan tunteeni miestä kohtaan, joten yhdessä päätimme taas jutun samasta syystä. Miksi tämä tunteiden poissa pitäminen onnistui niin helposti tapailemaltani mieheltä? Haluaisin tietää syyt, miksi miehen on yleensä ottaen helpompaa sivuuttaa tunteet seksisuhteessa", kyselee nimimerkki Mietin tässä vain.

Näin miehet vastasivat

"Tässä on varmaan pohjalla se himo. Seksi on seksiä, ja muu tulee sitten, jos tulee. Tunteellinen seksi kuuluu parisuhteeseen, ja himo seksiin. Siinä se on.

Tunteet ja seksi eivät ehkä ole "se juttu". Yhdessä. Mutta hyvä seksi voi, ja johtaa, monesti hyviin tunteisiin ja sitä kautta jopa yhdessäoloon muutenkin. Seksi on sopivan alkukantaista, kun se on sitä itseään ilman mitään muuta."
–37, varattu 

”Putkiaivot! Tiettyyn ikään saakka (vaihtelee 25 eteenpäin) miehillä ei ole välttämättä kovin korkeaa sitoutumisen tarvetta vaan halutaan kokemuksia. Turvallisuuden tunteen tarve meillä on kylläkin, mutta ei vakinaista parisuhdetta mielellään liian aikaisin. Tämä tietysti silloin, jos miehellä on niin sanotusti vientiä ja markkinaa naisten maailmassa, että mainitunlainen toiminta on ylipäätään mahdollista. 

Kuten naisillakin, miehillä on varmasti se tarve löytää se oikea pari, aikanaan. Tässä tapauksessa tämä nuori mies suorapuheisesti kommunikoi asian, vähän tökerösti naisen kannalta. Mutta rehellinen hän on.

Se taas, että ei ole löytynyt oikeaa, ja hän palaa Sinun luoksesi, voi johtua siitä, että olit kuitenkin se sopivin henkilö hänelle. On oma asiasi, miten siihen suhtaudut. Jos Sinusta tuntuu, että haluat jotain muuta, tee ja sano niin. Kuten taisit tehdäkin.  Suorapuheinen mies arvostaa myös suoraa puhetta muilta. Ei näitä kannata liikaa ihmetellä, asiat ovat asioita, ja välillä hyvä niin."
– 55, naimisissa

 "Käännä kysymys toisinpäin. Miksi mies alkaisi tunteilla, jos saa muutenkin mitä haluaa? Tietyt tieteenalat ovat vuosikymmeniä rummuttaneet, että ihminen on lähes pelkästään sosiaalinen konstruktio. Ei ole. Evoluution muokkaama perimä määrittää pitkälti sitä, miten mies ja nainen käyttäytyvät. 

Naaras perustaa pesää ja hoivaa jälkeläisiä, kun taas uros hakee ravinnon ja levittää geenejään. Mies voi myös tarkoituksella pitkittää pariutumista, koska jälkeläisten tekeminen onnistuu jopa eläkeiässä. Nuorukaisilla on mielessä monta muutakin asiaa kuin tunteisiin perustuva parisuhde. Sitä ehtii myöhemminkin. Naisilla sen sijaan biologinen kello käy, tik tak."
– Herra 47, naimisissa

"Fakta lienee se, että naiset ovat enemmän tunneihmisiä kuin miehet, jonka takia heille on hankalampaa pitää tunteet täysin poissa pelistä. Pidemmässä seksisuhteessa sitä oppii väkisinkin tuntemaan toista jollain tasolla, joka taas herättää tunteita ja toisen alkaa nähdä kiinnostavampana niin luonteen kuin ulkonäönkin osalta.

Jos nainen ei ole lähelläkään omaa tyyppiäni seurustelumielessä, niin pystyn kyllä pitämään tunteet poissa, todennäköisesti löydän vielä jonkin syyn, joka voimistaa tuota ajatusta. Mutta on ollut niitäkin kertoja, kun olen olettanut, ettei nainen ole ollenkaan omaa tyyppiäni siinä mielessä, mutta huomannut kuitenkin kiinnostuksen heräävän. Joten emme me miehetkään täysin tunteettomia kykene olemaan, vaikka siltä se voikin näyttää."
35, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.